Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Parlamentul României găzduiește proiectul „Descoperă Dâmbovița!”

Autor:

Data: 15 octombrie 2018, 22:51

  •  
  •  
  •  

Timp  de trei zile, 15-17 octombrie, în incinta Parlamentului României are loc  evenimentul „Descoperă Dâmbovița!”, proiect organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, cu scopul prezentării, la nivel național, atât a tuturor elementelor de identificare ale județului, îndeosebi valori, tradiții și cultură, cât și de a face cunoscut potențialul economic, istoric, educațional și turistic al locului. Luni, 15 octombrie a avut loc deschiderea evenimentului „Descoperă Dâmbovița!”.       Evenimentul a debutat cu un monolog a lui Vlad Țepeș, interpretat de Nuță Daniel – actor al Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, momentul fiind urmat de o conferință de presă și scurte intervenții din partea autorităților privind importanța acestui eveniment.

Alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel-Nicolae Comănescu, au mai adresat cuvinte senatorul Adrian Țuțuianu – vicepreședinte al Senatului României și Daniel-Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște, care au supus atenției necesitatea fructificării potențialului județului Dâmbovița în diferite domenii de activitate, precum cel turistic, educațional, cultural sau economic.

 Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a precizat: „Vă mulțumesc pentru prezența dumneavoastră aici! Mulțumesc și pentru prezența domnilor senatori, deputați și primari din Județul Dâmbovița! Nu în ultimul rând, aș vrea să le mulțumesc celor care au alocat din timpul lor important să prezinte bunătățile Județului Dâmbovița, ținând cont că, în perioada în care ne aflăm, campania agricolă este în plină desfășurare. Vrem să prezentăm astăzi, așa cum știm noi mai bine, o mică parte din produsele noastre tradiționale, asigurându-vă că sunt multe alte produse în județul nostru pe care ne-am propus să vi le prezentăm în viitor.”

 Foarte mulți producători și agenți economici au sprijinit acest demers al Consiliului Județean Dâmbovița, astfel încât, în incinta Parlamentului României, tip de trei zile, este amplasat un stand de promovare a județului, fiind organizată și o expoziție dedicată degustării produselor realizate la nivel local.

 Plăcintele de la Cândești, dovleacul și plăcinta cu dovleac de la Vulcana Pandele se regăsesc  în cadrul standului.

 Și renumitele  legume de la Băleni sunt expuse în cadrul standului „Descoperă Dâmbovița!”.

 Campania  de promovare a produselor de capră – Capra,  izvor de sănătate, inițiată de Asociaţia Naţională a Crescătorilor de Capre din România  se regăsește în cadrul proiectului „Descoperă Dâmbovița!”.

 Și nu în ultimul rând  produsele de la ERBALACT Nucet, pot fi gustate.

Parteneri ai Consiliului Județean Dâmbovița în cadrul acestui proiect sunt: Complexul Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, primăria municipiului Târgoviște, primăria comunei Cândești, primăria Vulcana Pandele,  primăria comunei Moroeni, Asociația Turistică Peștera-Padina, Universitatea Valahia din Târgoviște, Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, parcurile industriale Moreni și Priboiu, SC ARCTIC SA, Carpatmontana SA, Hotel King, Hotel Nova, Hotel Valahia, Hotel Ceres Pucioasa, restaurantele San Marco, Belvedere și Valea Șipotului, comunitatea bulgărească Matei Voievod, bazinul legumicol Băleni, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Voinești, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet, Agricool Bia Zoo Production SRL, ERBALACT Nucet, Asociația Națională a Crescătorilor de Capre din România “CAPRIROM”, Căminul Cultural ”Izvor de apă vie” – Vulcana Pandele, cofetăria Aroma Casei din Târgoviște, dulcețuri și zacuscă Cămara Mihaelei, mici producători locali.

Programul primei zile a evenimentului a continua atât cu vizitarea standului de către senatori și deputați, cât și cu diferite momente artistice susținute de tenorul Florin Georgescu și soprana Ana Cebotari.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.