Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Lansarea oficială a proiectului ”Integrare prin educație și ocupare în județul Dâmbovița”

Autor:

Data: 12 octombrie 2018, 17:09

 •  
 •  
 •  

La sediul Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc conferința de lansare a proiectului ”Integrare prin educație și ocupare în județul Dâmbovița”.

La eveniment au participat: președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alin Manole, Cristina Stroe – inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, partenerii și echipa de implementare a proiectului, reprezentanții administrației locale din localitatea Corbii Mari, dar și elevi.

În deschiderea conferinței, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a subliniat importanța proiectului pentru locuitorii din comuna Corbii Mari, precizând că educația este esențială nu doar pentru o bună formare profesională, ci și pentru dezvoltarea durabilă a unei comunități.Cofinanțat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020 – Axa Prioritară 4, proiectul va fi implementat în comuna Corbii Mari, având ca obiectiv principal reducerea riscului de sărăcie și excluziune socială pentru un număr de 560 de persoane care trăiesc în comunități marginalizate din satele Bărăceni, Corbii Mari, Grozăvești, Petrești, Podu Corbencii, Satu Nou, Ungureni și Vadu Stanchii. Astfel, se urmărește aplicarea unor măsuri integrate care să aducă îmbunătățiri calității vieții, fiind vizat atât domeniul ocupării forței de muncă, cât și condițiile sociale, medicale, juridice și cele de locuit.  Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, în intervalul 22 martie 2018 – 21 martie 2021, iar valoarea totală este de 22.499.511,94 lei (inclusiv TVA).

La nivelul proiectului se derulează următoarele activități

 • 1 campanie de informare și conștientizare în vederea creșterii accesului și/sau menținerii pe piața muncii, aflată în desfășurare;
 • 1 Seminar de informare și conștientizare în vederea creșterii accesului și/sau menținerii pe piața muncii, organizat și desfășurat;
 • 44 de persoane informate în cadrul seminarului de informare și conștientizare în vederea creșterii accesului și/sau menținerii pe piața muncii;
 • 40 de persoane aflate în proces de consiliere și orientare profesională;
 • 2 grupe de curs “Lucrător în comerț” și “Brutar”, organizate în vederea demarării în perioada următoare;
 • 40 de persoane aflate în proces de mediere și plasare pe piața muncii;
 • 1 Analiză mediu de afaceri la nivelul comunității marginalizate – comuna Corbii Mari, jud. Dâmbovița, elaborată;
 • 1 campanie de informare și conștientizare în vederea stimulării antreprenoriatului și promovării temelor orizontale, aflată în desfasurare;
 • 1 Workshop tematic – Promovarea principiului egalității de șanse și gen la nivelul comunității marginalizate, organizat;
 • 41 persoane informate în cadrul workshop-ului tematic cu privire la principiul egalității de șanse și gen;
 • Peste 6 evenimente în cadrul campaniei de informare și conștientizare componenta educație organizate în comunitate, alături de informări tip door to door, prezentări, alte intâlniri;
 • Peste 128 chestionare de identificare a grupului țintă adresate părinților și adulților- componenta educație
 • Peste 200 persoane informate privind componenta educațională a proiectului
 • 200 brosuri, flyere și alte materiale de informare realizate și diseminate
 • 70 elevi pentru programele tip Școală după Școală, Școală de vară, Educație nonformală (Școala Corbii Mari)
 • 60 elevi pentru programele tip Școală după Școală, Școala de vară, Educație nonformală (Școala Grozăvești)
 • 70 pesoane (tineri și adulți care au părăsit timpuriu școala) pentru programele tip A doua șansă și Educație noformală
 • au fost selectate 20 persoane pentru cursul de lucrător în comerț, în prezent fiind înscrise și alte persoane pentru cursurile de Operator introducere date și Brutar.
 • Sunt vizate 40 persoane din care minim 15 vor putea beneficia de finanțarea ideilor de afaceri cu sume pana la 40 000 euro
 • Voluntariat- au fost recrutați 20 de copii ca voluntari ai rețelei locale, a fost amenajat Centrul de Educație și Resurse Comunitare din localitatea Ungureni au fost demarate primele evenimente. La momentul actual, s-a finalizat prima campanie din proiect- o campanie de lectură publică, ce a vizat: lecturarea cărții Micul Prinț, în cadrul Maratonului Literar, Desene pe asfalt- atelierul Graffiti și punerea în scenă a unei părți preferate din cartea citită.

În perioada imediat următoare vor fi derulate următoarele activități:

 • în lunile octombrie- decembrie se va derula Campania de responsabilitate socială Tu ești Moș Crăciun, evenimente ce vor antrena întreaga comunitate în identificarea cu simbolul Crăciunului.
 • organizarea și susținerea programului de formare profesională de calificare Operator Introducere, Validare si Prelucrare date (OIVPD). La curs vor participa un număr de 40 de persoane din Grupul țintă, împărțite în două serii de câte 20 de cursanți fiecare.

Cursul OIVPD este autorizat de către Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), are o durată de 720 de ore și se finalizează cu un examen de absolvire. Cursantilor li se asigură o masă caldă pe zi, suport de curs, un set de rechizite, transport gratuit. De asemenea, fiecare cursant va primi o subvenție de 5 lei/ora de curs, în total 3600 lei. Subvenția se va acorda la finalul cursului, cu condiția participării la examenul final de absolvire.

 • se va organiza și desfășura un Concurs de planuri de afaceri, în urma căruia vor fi selectate pentru finanțare un număr de minim 15 planuri de afaceri. Accesul la Concursul de planuri de afaceri îl vor avea doar acei beneficiari din grupului țintă care au urmat în cadrul proiectului cursul de formare profesionalăCompetente antreprenoriale. Beneficiarii câștigători ai concursului vor primi, în baza unui contract de subvenție (ajutor de minimis), un micro-grant în valoare de 25.000 Euro (113.620 lei), suma cu care vor înființa și vor dezvolta noua firmă. Fiecare firmă înființată astfel va trebui să creeze minim 1 loc de muncă și să funcționeze încă cel puțin 7 luni de la finalizarea proiectului, păstrând locul de muncă.

Activități și achiziții asumate deConsiliul Județean Dâmbovița.

–           Vor fi oferite servicii de catering în cadrul evenimentelor de educație din cadrul proiectului, pe o perioadă de 2 ani, pentru 200 persoane (elevi), care vor participa la activitățile Școală după Școală și A doua Șansă.

–           Servicii transport pentru 280 de persoane care vor participa la cursuri de calificare nivel I și nivel 2 (cofetar, brutar, agent de securitate, confecționer asamblor articole din textile, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, lucrător în comerț, operator introducere, prelucrare și validare date) și pentru participanții la sesiunile de formare curs Competențe Antreprenoriale.

–           Se va crea un centru Integrat Comunitar, iar Consiliul Județean Dâmbovița va avea rolul și sarcina de a reabilita și dota corespunzător 2 locații pentru componenta educațională și 1 locație pentru componenta de serviciu sociale (respectiv oferirea de servicii medicale).

–           Toate cele 560de persoane (adulți și copii) din grupul țintă vor beneficia de minim 2 servicii medicale – 560 vor beneficia de cursul de prim ajutor și (medicina muncii – 180 de persoane, ginecologie – 116 persoane și medicină generală – 560 persoane in care 130 copii și 430 adulți).

–           Reabilitarea a 40 de gospodarii din comunitățile marginalizate si de a contribui, indirect, la îmbunătățirea stării de sănătate, a capacității de învățare și ocupare a persoanelor din grupul țintă care locuiesc in gospodăriile ce vor fi reabilitate.

–           Se vor furniza 200 de pachete educaționale pentru cele 200 de persoane care vor participa la activitățile de îndrumare/orientare, prevenție a abandonului școlar, respectiv Școală după Școală și A doua Șansă.

–           Vor fi oferite 2 tabere educaționale de vară pentru cei 130 de copii participanți la activitățile Școală după Școală și A doua Șansă.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.