Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

 VIDEO. ”Împreună spunem STOP abandonului școlar”, proiect derulat de Crucea Roșie Dâmbovița

Autor:

Data: 12 octombrie 2018, 17:21

  •  
  •  
  •  

La Universitatea Valahia din Târgoviște – corpul K, a avut loc conferința de lansare a proiectului ”Împreună spunem STOP abandonului școlar!”, beneficiar al proiectului fiind Societatea Națională de Cruce Roșie –Filiala Dâmbovița.

La conferință au participat Raul Pavelescu – director al Societății Naționale de Cruce Roșie-filiala Dâmbovița,  Petre Ionel – vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, deputații Claudia Gilia, Carmen Holban și Corneliu Ștefan, Ionuț Ghibanu – vicar eparhial, Monica Ilie – viceprimar al municipiului Târgoviște, Cristina Stroe – inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, directori ai Filialelor  de Cruce Roție din țară,  conducerea DGASPC Dâmbovița,  reprezentanți ai ONG-urilor și a unităților administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița.

Prezent la eveniment, secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff, și-a exprimat susținerea pentru lupta împotriva abandonului școlar, a subliniat importanța fenomenului și a precizat necesitatea implicării autorităților și a cât mai multor instituții și factori de decizie în soluționarea acestei problematici.

Și deputatul Claudia Gilia a avut un discurs mobilizator dar și plin de conținut în ceea ce privește principalele cauze ale abandonului școlar. Mai mult,  și viceprimarul municipiului Târ5goviște a punctat câteva aspecte esențiale.

Cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, proiectul are ca obiectiv principal consolidarea capacității Societății Naționale de Cruce Roșie – Filiala Dâmbovița de a formula și promova o alternativă, cu impact național, la politica publică inițiată de Guvern în domeniul părăsirii timpurii a școlii și în concordanță cu Strategia de Consolidare a Administrației Publice. Astfel, vor fi organizate atât seminarii regionale și mese rotunde între actorii instituționali cu rol în domeniul educației, în vederea identificării și elaborării măsurilor alternative pentru reducerea părăsirii timpurie a școlii, cât și întâlniri de lucru cu cadrele didactice, în vederea pregătirii, organizării și derulării de concursuri cu scopul de a face școala mai atractivă. De asemenea, se urmărește încheierea a 10 parteneriate cu unitățile administrativ-teritoriale și organizarea a 10 întâlniri de lucru în comunitate pentru implementarea politicii publice alternative. Valoarea proiectului este de 992.728.60 lei.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.