Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Polițiștii  au intensificat acțiunile în trafic, după  accidentele grave petrecute în Dâmbovița: 98 de accidente grave, soldate cu decesul a 28 de persoane

Autor:

Data: 10 octombrie 2018, 17:23

  •  
  •  
  •  

O clipă de neatenție în trafic, indisciplina șoferilor dar și a celorlalți  participanti la trafic  precum și nerespectarea  regulilor de circulație sunt principalele cauze generatoare  de evenimente rutiere atât în municipiul Târgoviște cât și la nivelul întregului județ Dâmbovița.

Nu o spunem noi ci statisticile de la nivelul IPJ Dâmbovița, realizate în urma evenimentelor rutiere care s-au produs. Chiar dacă mulți dintre noi suntem deranjați  că în ultima perioadă  pe majoritatea arterelor rutiere din județ  întâlnim echipaje de polițiști  și chiar aparate radar, toate aceste acțiuni ale poliției rutiere dâmbovițene  au ca scop  reducerea numărului de accidente  și  supravegherea și controlul circulației pe drumurile publice.

Marți, 9 octombrie, în intervalul orar 12:00-18:00, polițiștii de la rutieră au organizat o razie pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la traficul rutier.În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 4 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 597 de sancțiuni contravenționale, dintre care 583 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, 211 au fost pentru exces de viteză, 146 pentru neportul centurii de siguranță, 26 pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil și 9 pentru defecțiuni tehnice descoperite la autovehicule.Alte 21 de amenzi au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare și 38 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii.Totodată, 13 conducători auto au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.De asemenea, 14 pietoni și 28 de bicicliști au fost amendați pentru abaterile comise pe drumurile publice.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 155.845 de lei.Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 98 de permise de conducere, dintre care 23 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, 21 pentru depășiri neregulamentare și 13 pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.

De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și 6 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Exemplu:

Patru bărbați au fost depistați în timp ce conduceau autovehicule, deși aveau suspendat dreptul de a șofa.

Pe numele lor, polițiștii au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor se va propune soluție legală prin unitatea de parchet competentă.

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița ne informează că, potrivit prevederilor Legii 218/2002, polițiștii au ca atribuții principale supravegherea și controlul circulației pe drumurile publice.

 

Totodată, efectivele de poliție colaborează cu alte autorități publice, instituții, asociații și organizații neguvernamentale, pentru îmbunătățirea organizării și sistematizării circulației, asigurării stării tehnice a autovehiculelor și pentru  luarea unor măsuri de educație rutieră în rândul participanților la trafic.

De asemenea,    realitatea este cruntă, în perioada ianuarie-septembrie a.c., pe raza județului Dâmbovița, s-au înregistrat 98 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 28 de persoane, rănirea gravă a altor 78 și vătămarea corporală ușoară a 29 de persoane.

În urma celor 433 de accidente de circulație ușoare, 543 de persoane au suferit leziuni corporale ușoare.

Din totalul evenimentelor rutiere negative (531), 380 (71,56%) s-au produs în mediul rural.

În ceea ce privește cauzele generatoare, în perioada susmenționată, 309 (59,19%) accidente de circulație s-au înregistrat pe fondul neacordării priorității de trecere, a abaterilor comise de pietoni, a indisciplinei bicicliștilor și a nerespectării regimului legal de viteză.

Neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii și a vehiculelor care au acest drept a generat producerea a 107 accidente rutiere, dintre care 17 au fost grave și 90 ușoare.

Evenimentele rutiere grave au avut drept consecință decesul a 7 persoane, rănirea gravă a altor 10 și vătămarea corporală ușoară a 3 persoane.

Pe fondul indisciplinei pietonale s-au produs 78 de accidente de circulație, dintre care 20 au fost grave, soldate cu decesul a 6 persoane și 14 răniți grav.

Încălcarea normelor de rutiere de către bicicliști a determinat producerea a 72 de accidente de circulație, dintre care 10 au fost grave, iar viteza neregulamentară și neadaptată la condițiile de drum, 52 de evenimente rutiere.

În municipiul Târgoviște, în primele 9 luni ale acestui an, prima cauză generatoare de accidente de circulație a reprezentat-o neacordarea priorității de trecere.

Astfel, pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii s-au produs 3 accidente rutiere grave (soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor 2 ) și 22 de accidente rutiere ușoare (soldate cu rănirea ușoară a 24 de persoane).

De asemenea, ca urmare a neacordării priorității de trecere vehiculelor care aveau acest drept s-au înregistrat 14 evenimente rutiere ușoare (soldate cu vătămarea corporală ușoară a 17 persoane) și un accident rutier grav (soldat cu rănirea gravă a unei persoane).

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.