Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO .Prefectura Dâmboviţa este în linie dreaptă  cu organizarea referendumului pentru familie  

Autor:

Data: 28 septembrie 2018, 14:17

  •  
  •  
  •  

Pregătirile pentru organizarea referendumului din 6 şi 7 octombrie sunt în linie dreaptă.  Anunţul a fost făcut de prefectul Antonel Jîjîie, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de vineri, 28 septembrie  .

La nivelul Instituţiei Prefectului Dâmboviţa a fost constituit Biroul Electoral Judeţean, condus de judecătorul Erculescu Narcis, având funcția de vicepreședinte al Tribunalului Dâmbovița.

Prefectul Antonel Jîjîie a precizat că până sâmbătă, 29 septembrie, se vor stabili şi ceilalţi preşedinţi  pentru cele 92 secţii de votare,  rămase  neacoperite la nivel judeţean din cele 432 .

 La nivelul judeţului Dâmboviţa, bugetul alocat organizării referendumului din 6 şi 7 octombrie este de peste 15 miliarde lei vechi. Vor fi amenajate 432 de secţii de votare pentru 492.000 de alegători.

Până în data de 30 septembrie 2018,  trebuie să fie gata tot suportul logistic pentru Referendum, respectiv trebuie să fie tipărite buletinele de vot, confecționate ștampilele și aduse urnele. De asemenea, au fost asigurate sediul și dotarea tehnico-materială a Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Dâmboviţa ; biroul electoral județean funcționează în sediul Instituției Prefectului – Județul Dâmboviţa, camera nr. 28, etajul 2.

Potrivit graficului va urma instruirea preşedinţilor în zilele  de marţi şi miercuri, în prezenţa Autorităţii Electorale Permanente, prefecturii şi a altor instituţii din cadrul MAI.

Potrivit calendarului stabilit, în 30 septembrie vor fi imprimate buletinele de vot, confecţionate ştampilele cu menţiunea „VOTAT” şi timbrele autocolante, iar în 2 octombrie autorităţile trebuie să aducă la cunoştinţa alegătorilor delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare, precum şi sediile acestora.

Materialele necesare votării vor fi predate preşedinţilor birourilor electorale în 5 octombrie. În preziua referendumului, la sediul secţiei de votare va fi afişat, la loc vizibil, un exemplar din buletinul de vot, vizat şi anulat de preşedintele biroului electoral de circumscripţie. Secţiile de votare se deschid sâmbătă, 6 octombrie, la ora 7:00 şi se închid la ora 21:00. Acelaşi orar este valabil şi pentru duminică, 7 octombrie, a doua zi de vot.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.