Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Deputatul Carmen Holban: Eu merg la Referendum şi îi îndemn  şi pe toţi cetăţenii  să meargă la vot

Autor:

Data: 27 septembrie 2018, 12:44

  •  
  •  
  •  

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie se va organiza în două zile, respectiv 6 şi 7 octombrie, pentru ca toţi cetăţenii să îşi poată exprima opţiunile. Deputatul PSD  Dâmboviţa, Carmen Holban a venit în cadrul  unei conferinţe de presă şi a explicat pe larg importanţa referendumului pentru redefinirea noţiunii de Familie .

Inițiativa vizează înlocuirea sintagmei „între soți” din art. 48, alin. (1) al Constituției cu una mai restrictivă, „între un bărbat și o femeie”. Potrivit expunerii de motive din proiectul de lege, acesta „își propune să înlăture orice echivoc pe care utilizarea termenului de «soți» (…) ar putea să-l aducă în conturarea noțiunii de «familie», a raportului dintre «familie» și dreptul fundamental al bărbatului și al femeii de a se căsători și a întemeia o familie”.  Căsătoria este deja reglementată în articolul 277 din Codul civil, care interzice alte forme de conviețuire echivalente cu aceasta (căsătoriile și parteneriatele civile între persoane de același sex.

Potrivit legii, 30% dintre alegătorii înscriși pe listele electorale trebuie să participe la referendum pentru a-l valida, iar eventuala redefinire a familiei va trece dacă jumătate plus unu dintre cei prezenți la urne vor vota „pentru”, cu condiția suplimentară ca numărul lor să reprezinte 25% dintre cei cu drept de vot.

Şi la nivelul judeţului  Dâmboviţa, PSD  a demarat o campanie, activităţi de informare a populaţiei cu privire la tema referendumului din 6-7 octombrie. Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7,00 şi 21,00.

Au început dezbaterile despre necesitatea organizării Referendumului pentru Familie, care se va desfășura pe 6 și 7 Octombrie, pentru modificarea noțiunii de CĂSĂTORIE ca uniunea liber consimțită dintre UN BĂRBAT și O FEMEIE. Ne bucurăm în această perioadă de o susținere tot mai mare din partea dâmbovițenilor care au înțeles nu doar oportunitatea și chiar necesitatea acestui demers, convingerea unanimă fiind aceea că trebuie să luptăm pentru ca România generațiilor următoare să rămână puternic ancorată în valorile tradiționale care ne-au definit identitatea!”, a declarat deputat Carmen Hoban

Întrebarea care le va fi adresată cetăţenilor şi la care aceştia trebuie să răspundă cu ‘da’ sau ‘nu’ va fi:“Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.