Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Legea Pensiilor, dezbătută cu Secretarul de Stat Adrian Marius Rîndunică la Târgovişte  

Autor:

Data: 20 septembrie 2018, 14:18

  •  
  •  
  •  

Adrian Marius Rîndunică, secretar de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale, a fost prezent ieri, în  Dâmboviţa , pentru a prezenta proiectul Legii Pensiei. Vizita şi-a început-o la Titu, a continuat la Găeşti unde a discutat cu autorităţi locale şi pensionari.

La orele prânzului, Adrian Marius Rîndunică, secretar de stat în Ministerul Muncii și Justiției Sociale şi preşedintele CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu au ajuns la Târgovişte. La Clubul Studenţilor  oficialul  de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a fost primit de edilul Cristian Stan şi viceprimarul Cătălin Rădulescu. În sală au fost prezenţi, pensionarui, primari din mai multe localităţi şi nu în ultimul rând deputatul  Carmen Holban.

Secretarul de stat a prezentat, cu acest prilej, proiectul noii legi a sistemului public de pensii, după care cei prezenţi au ridicat anumite probleme şi i-au adresat întrebări secretarului în Ministerul Muncii.

„Vă mulțumesc pentru interesul acordat acestei dezbateri publice. Avem un proiect de lege al pensiilor, cu niște viziuni foarte clare și foarte bune, care răspund, cumva, necesităților pensionarilor”, a spus secretarul de stat, în deschiderea ședinței.

Rîndunică a subliniat nevoia de transparentizare a conţinutului actului normativ şi de consultare a tuturor categoriilor sociale pe această temă.

Secretarul de stat a explicat că pensia minimă reprezintă un prag minim al cuantumului pensiei şi se stabilește în procente, minim și maxim, din salariul minim brut pe țară garantat în plată, în funcție de stagiul de cotizare realizat, astfel: procentul minim este de 45%, aferent stagiului minim de cotizare, la care se adaugă câte 1% pentru fiecare an de stagiu de cotizare realizat peste 15 ani, fără a depăși procentul maxim de 75%. De la data intrării în vigoare a legii, pentru pensionarii cu vechime în muncă cuprinsă între 10-15 ani, cuantumul pensiei minime reprezintă 40% din salariul minim brut pe țară, iar pentru fiecare an de vechime mai mare de 10 ani se adaugă câte 1% din salariul minim brut pe țară.

 

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.