Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Vicepreședintele  Adunării Naționale Populare a Republicii Populare Chineze și Președintele Federației Femeilor din Întreaga Chină, doamna Shen Yueyue a vizitat  judeţul Dâmboviţa

Autor:

Data: 19 septembrie 2018, 15:00

  •  
  •  
  •  

Vicepreședintele  Adunării Naționale Populare a Republicii Populare Chineze și Președintele Federației Femeilor din Întreaga Chină, doamna Shen Yueyue,  a desfăşurat o vizită de lucru în România, prilej de consolidare a agendei bilaterale, a realizării de schimburi de experiență la nivel guvernamental și parlamentar, ca dovadă a dorinței reciproce a României și R.P. Chineze de menținere a unei relații  dinamice.

Cu această ocazie, delegația  Federației Femeilor din Întreaga Chină, condusă de E.S. Shen Yueyue, în calitate de vicepreședinte al Adunării Naționale Populare a Republicii Populare Chineze, dar și de  preşedinte al Federației Femeilor din Întreaga Chină, a vizitat şi județul Dâmbovița. Alături de oficialii  chinezi, au fost  prezenți și reprezentantul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România – Tu Jiang, secretarul se stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale – Manuela Catrina și secretarul de stat în Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării – Maria Lazăr.

Oficiile de gază au fost făcute de către  deputatul conf. univ. dr. Calaudia Gilia , având alături şi pe deputatul Carmen Holban , conducerea CJ Dâmbovița, cea a Primariei Municipiului Târgoviște şi conducerea Crucii Roșii-Filiala Dâmbovița.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a participat la întâlnirea organizată cu acest prilej, ce a avut drept temă ”Rolul activ al femeilor în dezvoltarea comunităților locale și a mediului de afaceri”, și a transmis următorul mesaj: ”Excelența voastră, stimate invitate, dragi colegi, mă bucur să vă avem astăzi, aici și mă bucur să putem continua bunele relații de prietenie cu poporul chinez, materializate și prin înfrățirea județului Dâmbovița cu Regiunea Guanxi, în anul 2016 la Nanning. De asemenea, județul Dâmbovița are încheiat cu Provincia Hebei un Memorandum în vederea realizării de schimburi reciproce și cooperare. Întotdeauna am considerat că schimburile de experiență sunt benefice, cu atât mai mult în cazul de față, China fiind un exemplu demn de urmat în ceea ce privește mediul economic, astfel încât orice dezbatere ce are ca subiect mediul de afaceri este una utilă.”.

 Deputatul Claudia Gilia a subliniat importanţa consolidării parteneriatului între cele două state și transpunerea în practică a bunelor intenţii și proiectelor pe care le au în comun, România şi China, şi de ce nu judeţul Dâmboviţa cu Regiunea Guanxi şi cu Provincia Hebei:” Am fost gazda unei delegații importante din Republica Populară Chineză, condusă de doamna vicepreședinte a Comitetului Executiv al Congresului Național al Poporului, Shen Yueyue.
Alături de doamna deputat Carmen Holban, de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, de cea a Primariei Municipiului Târgoviște, conducerea Crucii Roșii-Filiala Dâmbovița, primari, consilieri județeni și locali, am prezentat oportunitățile de dezvoltare ale județului nostru, relațiile de înfrățire sau asociere pe care diferite autorități ale administrației locale dâmbovițene le are cu provincii sau instituții chineze.Cu toții ne dorim o consolidare a parteneriatului între cele doua state și transpunerea în practica a bunelor intenții și proiectelor pe care le avem.”, a afirmat deputatul Claudia Gilia. Întâlnirea a fost urmată de vizite la Universitatea ”Valahia” și la Curtea Domnească din Târgoviște. De asemenea, au fost  vizitate și obiective turistice reprezentative pentru potențialul turistic și istoric al fostei Cetăți de Scaun a Țării Românești.La eveniment au mai participat: vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, viceprimarul municipiului Târgoviște, Cătălin Rădulescu, consilieri județeni.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.