Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Dr. Sandu Tolea, directorul DSVSA Dâmbovița,face apel către dâmbovițeni să respecte măsurile de prevenire a apariţiei și  de răspândire  a  pestei porcine africane

Autor:

Data: 17 septembrie 2018, 18:30

  •  
  •  
  •  

Județul  Dâmbovița, este al 13-lea județ  din România în care s-a confirmat  pesta porcină africană, după ce virusul a fost descoperit într-o gospodărie din localitatea Lucieni.

Pentru a afla mai multe detalii  am stat de vorbă cu directorul DSVSA Dâmbovița, dr.Sandu Tolea care  nu a ezitat să facă  din nou apel la populație pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii.

Până la acest moment, nu au mai fost notificate alte cazuri de îmbolnăvire sau mortalitate în gospodării sau în exploatații de tip comercial, de pe raza județului Dâmbovița.

Directorul DSVSA Dâmbovița, dr.Sandu Tolea  a făcut  din nou apel către dâmbovițeni și anume  la  orice suspiciune de boală  să anunțe imediat medicului veterinar, DSVSA sau autorităţilor locale.

Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie.

 Dr. Sandu Tolea, directorul DSVSA Dâmbovița ne-a pus la dispozie și lista tuturor  medicilor veterinari concesionari din toate localitățile, unde cetățenii se pot adresa .

Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor din județul Dâmbovița s-a întrunit duminică dimineață, pentru a adopta planul de măsuri privind controlul și combaterea acestei boli.S-a luat măsura uciderii porcinei din gospodăria afectată. În conformitate cu planul de măsuri aprobat, s-au stabilit: o zonă de protecție pe o rază de 3 km și o zonă de supraveghere, pe o rază de 10 km în jurul focarului.

Timp de 7 zile, s-au instituit filtre permanente pe raza localității Lucieni

Dr. Sandu Tolea, directorul DSVSA Dâmbovița a ținut să mulțumească conducerii IPJ Dâmbovița și Jandarmeriei  Dâmbovița  pentru sprijinul acordat.

Timp de 7 zile, s-au instituit filtre permanente pe raza localității Lucieni, în următoarele puncte:

  • Intersecția DN72 cu DJ702 B, punctul “Cruce” Lucieni;
  • DJ 702B-Ciurari, punctul “Biserică”;

În aceste filtre, acționează echipe mixte, formate din polițiști, jandarmi și reprezentanți ai D.S.V.S.A Dâmbovița.

Deja au fost verificate peste o mie de mașini care au intrat și ieșit din comuna Lucieni, în urma controalelor au fost confiscate și câteva zeci fde kg de carne de porc.  Filtrele vor acționa în continuare.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.