Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Înmatricularea maşinii adusă din străinătate

Autor:

Data: 10 septembrie 2018, 21:22

  •  
  •  
  •  

Primul pas privind  înmatricularea autoturismului adus din străinătate este inspecţia făcută de RAR.

Așa  cum ştim, programările se fac  online din timp iar această inspecţie, în funcţie de vechimea autoturismului, poate dura o perioadă mai lungă de timp. Inspectorii RAR pot solicita acte suplimentare (cum ar fi spre exemplu o declaraţie notarială că autoturismul nu provine din furt, dacă seria de motor nu este lizibilă).  Astfel se obţine Cărtea  de identitate, Certificatul de Autenticitate şi Inspecţia Tehnică Periodică.

Vor fi necesare traduceri legalizate la certificatul de înmatriculare eliberat de autorităţile statului unde a fost înregistrat autoturismul, precum şi dacă este cazul, traduceri legalizate la actul de înstrăinare a autotusimului (în funcţie de provenienţă – dacă este cumpărare de la o persoană fizică, contractul de vânzare – cumpărare, iar dacă este achiziţionat de la o persoană juridică, factura emisă).

Indiferent dacă autoturismul este la prima înmatriculare sau nu, este necesară încheierea unei poliţe de Răspundere civilă auto (RCA).

O altă condiţie obligatorie este şi înregistrarea autoturismului achiziţionat la Direcţia Taxe și Impozite din cadrul Primăriei unde îşi are domiciliul proprietarul.

După toți acești pași urmați, procedura de înmatriculare a mașinii aduse din străinătate, se desfăşoară la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Auto din fiecare judeţ.

La DRPCIV, proprietarul autoturismului trebuie să depună un dosar care să conţină următoarele documente:

-cererea de înmatriculare a autoturismului;

-fişa de înmatriculare vizată; certificatul de autenticitate şi dovada efectuării Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP), toate trei emise de Registrul Auto Român (RAR);

-cartea de identitate a autoturismului;

-dovada proprietăţii (factura sau contractul de vânzare cumpărare), ambele în original şi traduceri legalizate la notar;

-plăcuţele de înmatriculare din ţara de provenienţă;

-asigurarea de răspundere civilă auto (RCA).

În plus trebuie achitată o taxă şi făcută dovada achitării acesteia.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.