Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Dinozaurii au dispărut, zimbrii încă nu! Zimbrăria Neagra din comuna dâmbovițeană  Bucșani, o destinație turistică de toamnă

Autor:

Data: 10 septembrie 2018, 19:16

  •  
  •  
  •  

Calendaristic ,  a sosit și mult așteptata toamnă. Încet cu încetul zilele se scurtează iar nopțile se lungesc. Păsările încep a se rări, copacii încep a-și scutura vesta din frunze. Cât de frumoasă este toamna atunci când soarele străluceşte afară!

Ce poate fi mai frumos decât o plimbare în pădure ?

Este  toamnă, iar totul în jur este fascinant prin bogăţia de forme şi culori. Şi este atât de bine în mijlocul naturii.

Așadar, vă prezentăm  unul dintre cele mai importante obiective  cu mare  potențial turistic din județul  Dâmbovița, Zimbrăria Neagra, o destinație turistică de o frumusețe aparte.

Dinozaurii au dispărut, zimbrii încă nu! Acesta  este motto-ul Rezervației de Zimbri Neagra Bucșani din județul Dâmbovița, cea mai mare Rezervaţie de Zimbri din România.

Zimbrăria Neagra , o adevărată bijuterie  a naturii,  face parte din cadrul Ocolului Silvic Bucşani , subordonat Direcţiei Silvice Dâmboviţa.

Fie primăvară, vară, iarnă sau toamnă , foarte mulţi turişti aleg să viziteze  Zimbrăria Neagra. În Rezervaţia Neagra sunt peste 35 de zimbri, ce trăiesc pe 164 de hectare de pădure.

Vizitatorii pot admira exemplarele de zimbri  dintr-un observator ultramodern, pe trei nivele. Noul observator  este o investiţie foarte importantă de  care a beneficiat Zimbrăria Neagra  în 2015. Noul observator  este construit pe trei nivele, de unde vizitatorii, pot admira exemplarele de zimbri, dar şi frumuseţea locului.

Drumul de acces este cât de cât bun, dat fiind faptul că vorbim de un drum forestier, dar pentru a facilita accesul turiştilor, Costel Preda îşi dă tot interesul, dar şi cu sprijinul Regiei Naţionale, să realizeze  cu bani europeni ,modernizarea drumului din DN 72, de la I.L.Caragiale  până la Zimbrăria Neagra.

Zimbrăria Neagra este o bogăţie atât pentru judeţul Dâmboviţa dar o mare mândrie pentru conducerea Direcţiei Silvice Dâmboviţa, care îşi dă tot interesul pentru buna desfăşurare a activităţii.

Ba mai mult, omul de bază de la Zimbrăria Neagra este pădurarul Marius Ştefana şi cele trei ajutoare ale dumnealui. Zimbrăria Neagra se poate vizita în orice sezon,  turiştii au mari şanse să vadă  toţi zimbrii în sezonul toamnă-primăvară şi asta pentru că sunt hrăniţi de  personalul  Ocolului cu hrană specială: porumb, grâu, fân  sau seminţe de florea soarelui.

Biletul de intrare în rezervaţie este de doar 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii. Există şi un mic muzeu ce poate fi vizitat. Pentru cei care vor să petreacă mai mult timp în natură, o vacanță  de vis în apropierea zimbrilor, se găşeste şi o cabană de 12 locuri chiar lângă rezervaţie.

Din Bucureşti, se poate ajunge la Bucşani prin Buftea, Butimanu, Bilciureşti, Băleni sau pe drumul spre Târgovişte (apr. 70 Km). Merită efortul de a petrece o zi în mijlocul naturii, pentru a admira aceste puternice animale sălbatice!

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.