Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Claudia Gilia, mesaj  la începutul noului an școlar  

Autor:

Data: 10 septembrie 2018, 10:15

  •  
  •  
  •  

Mii  de de elevi   din întreg judeţul  Dâmboviţa, participă astăzi,10 septembrie 2018 la festivitatea de deschidere a noului an şcolar.

Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia , în calitate de cadru didatic universitar, părinte  dar  şi în calitate de parlamentar a transmis un mesaj la începutul noului an școlar 2018-2019:” În luna septembrie, pentru elevi, profesori și părinți, ia naștere un nou univers. În fiecare an, o nouă generație își întâlnește prima învățătoare, intră pentru prima dată în curtea unei școli și pentru prima dată se așează în bancă. Este luna în care profesorii preiau o mare responsabilitate – își asumă rolul de ”părinte spiritual” pentru fiecare copil în parte. Nu este un lucru ușor și la îndemâna oricui.
Școala este locul în care copiii noștri își descoperă talentele, înțeleg mai bine lumea în care trăim și se dezvoltă ca cetățeni responsabili. De aceea, școala trebuie să rămână în centrul comunității, iar noi suntem datori să o sprijinim la nevoie.
În epoca noilor tehnologii, școala rămâne cel mai bun instrument de șlefuire a talentelor cu mare grijă și răbdare de către fiecare profesor în parte. Unii vor îndrăgi matematica, alții biologia sau muzica. Însă, cu toții vor îndrăgi școala dacă acolo vor găsi un profesor bun care poate inspira și da încredere fiecărui elev din clasă. De aceea, vă rog să aveți încredere în profesori și să transmiteți această încredere și copiilor dumneavoastră.
Peste ani și ani, își vor aminti cu mare drag de prima învățătoare și de prima lor zi de școală.
Vă îndemn să fiți alături de copiii dumneavoastră și de profesorii lor în această minunată zi.

MULT SUCCES TUTUROR ÎN NOUL AN ȘCOLAR!”, a transmis Claudia Gilia

Anul școlar are 34 de săptămâni. Vacanța de iarnă va începe cu trei zile înainte de Crăciun, iar vacanța de vară din 2019 va începe pe 14 iunie .

Structura anului școlar 2018 – 2019: semestrul I (10 septembrie 2018-1 februarie 2019); semestrul al II-lea (11 februarie 2019-14 iunie 2019)

Suplimentar, clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar beneficiaza de vacanță în săptămâna 27 octombrie – 4 noiembrie 2018.

Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel:

vacanţa de iarnă (22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019)

vacanţă intersemestrială (2 – 10 februarie 2019)

vacanţa de primăvară (20 aprilie – 5 mai 2019)

vacanţa de vară (15 iunie – 15 septembrie 2019)

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.