Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Teatrul Tony Bulandra Târgoviște  a găzduit Spectacolul de teatrul ”Antim Ivireanul”

Autor:

Data: 9 septembrie 2018, 22:00

  •  
  •  
  •  

Duminică, 9 septembrie, a fost ultima zi  din cele trei zile dedicate Zilelor  Cetății Târgoviște.  La apus de soare, Teatrul Tony Bulandra Târgoviște  a găzduit  spectacol de teatrul ”Antim Ivireanul”.

Spectacolul,  a fost pus în scenă de compania teatrală Civic Art CvM din București, reprezintă un binecuvântat prilej de a evoca şi cinsti, într-o manieră aparte, chipul luminos, viaţa de sfinţenie, opera nemuritoare şi martiriul Sf. Antim Ivireanul.

Publicul  dâmbovițeană a răsplătit cu aplauze îndelungate prestaţia actorilor Petre Moraru, Cristina Moldoveanu, Corneliu Jipa, Adrian Anghel şi Marian Ciripan, piesa de teatru fiind apreciată de toţi cei prezenţi.

Evenimentul s-a dorit a fi şi o pregătire duhovnicească pentru prăznuirea, în 27 septembrie, a Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul

Antim Ivireanul a fost o personalitate culturală remarcabilă a literaturii române vechi. A fost cel care a înființat prima bibliotecă publică în Bucureștiul de astăzi, în secolul XVIII. Antim Ivireanul a fost un autor, tipograf, gravor, teolog, episcop și mitropolit român de origine georgiană. Mitropolit de București, autor al unor celebre Didahii, ce reprezintă o colecție de predici folosite la Marile Sărbători de peste an.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.