Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Şedinţa Festivă a CLM Târgovişte: 16 Veterani de război, au primit titlul de „Cetățean de Onoare”

Autor:

Data: 8 septembrie 2018, 21:33

  •  
  •  
  •  

A devenit tradiție, ca în fiecare an, de Zilele Cetății, Curtea Domnească din Târgovişte să fie gazda Şedinţei Festive a CLM Târgovişte. Oficiile de gazdă au fost făcute de primarul Cristian Daniel Stan. Nu au lipsit mesajele din partea invitaţilor de peste hotare.

Cetății municipiului Târgoviște reprezintă o sărbătoare foarte importantă pentru comunitatea târgovișteană. În acest an însă, evenimentul  a avut o încărcătură și o simbolistică deosebită.

Este vorba de anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri, 100 de ani de la actul istoric de la 1 Decembrie 1918, motiv pentru care   în  cadrul Şedinţei Festive a CLM Târgovişte  s-a  oferit titlul de „Cetățean de Onoare” unui număr de 15 veterani de război, veterani din cel de-al doilea război mondial și o „Diplomă de Excelență” pentru unul din veteranii de război, Stan Bădica, care are calitatea de „Cetățean de Onoare” al municipiului Târgoviște.

Semnarea Proclamaţiei de Unire de la Târgovişte

De asemenea, la şedinţa festivă a CLM  TârgoviȘte a avut loc şi semnarea Proclamaţiei de Unire de la Târgovişte. Este un act simbolic la care au participat  în mare parte reprezentanţi ai administraţiei publice locale, la nivel de primari şi viceprimari, din oraşele care au avut contribuţii semnificative la făurirea României Mari.    A fost un eveniment deosebit, un act de recunoştinţă faţă de românii care au înfăptuit unirea, dar în acelaşi timp un act de adeziune la valorile şi principiile care au avut în prim plan independenţa şi suveranitatea României.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.