Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Toamna stă răbdătoare la pândă

Autor:

Data: 6 septembrie 2018, 12:36

  •  
  •  
  •  

Chiar dacă temperaturile  caracteristice  verii ne dau senzaţia că toamna nu a venit, din punct de vedere calendaristic  ea a început  şi   stă răbdătoare la pândă. Adulţii cât şi copiii au nevoie în această perioadă de ajutoare care pot îmbunătăţi capacitatea imunităţii, astfel încât virozele şi alte afecţiuni respiratorii  specifice acestui sezon să fie ţinute la distanţă.

Copiii, în mod special, sunt mai predispuşi schimbărilor bruşte de temperatură şi, dat fiind faptul că noul an şcolar se apropie rapid iar grădiniţele  şi creşele şi-au deschis din nou porţile pentru cei mici, părinţii trebuie să se implice mai mult în regimul alimentar al copiilor şi trebuie să îi înveţe pe aceştia care sunt regulile de igienă elementare, astfel încît să fie feriţi de eventualele probleme.

Sistemul imunitar reprezintă  scutul în ceea ce priveşte răceala şi multe alte infecţii care apar odată cu instalarea sezonului rece.

Cu ocazia trecerii la anotimpul rece și a variațiilor mari de temperatură și presiune atmosferică, organismul nostru trebuie susținut și ajutat. Pe un fond de imunitate slăbită putem contacta mai ușor un virus, copiii fac față mai greu epidemiilor sezoniere de colectivitate .

Întărirea imunităţii

Există mai multe moduri de a ne proteja sistemul imunitar de schimbările bruște de temperatură.

Pentru cei care doresc să adopte un stil mai natural de protejare a sistemului imunitar, în farmaciile naturiste există nenumărate „leacuri” culese din natură. Echinaceea este cea mai recomandată plantă în această perioadă a schimbărilor.Vitaminele au un rol important în susţinerea imunităţii şi buna funcţionare a sistemului imunitar. Antioxidanții sunt de asemenea recomandați pentru protejarea sistemului imunitar. Este vorba despre plante precum cătina, goji, sâmburii de măr sau de strugure. Pe lista celor mai indicate remedii naturiste se află, tot pe un loc fruntaș, cocktailurile apicole. Produsele stupului au toate elementele necesare sistemului imunitar, iar vitamina C este de asemenea de mare ajutor.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.