Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Crucea Roșie Dâmbovița  marchează  pe 8 Septembrie -Ziua mondială de prim ajutor 2018 –  Nu ai nevoie de licență  ca să salvezi vieți pe drum  

Autor:

Data: 6 septembrie 2018, 17:24

  •  
  •  
  •  

Cu ocazia Zilei Mondiale de Prim Ajutor, Crucea Roșie Română încurajează oamenii să învețe primul ajutor pentru a reduce numărul de decese și răni pe drumurile țării.

Accidentele de circulație ucid în fiecare an aproximativ 1,25 milioane de persoane din întreaga lume, cu 1951 decese înregistrate în România în anul 2017.Suntem toți utilizatorii de drumuri, fie că suntem pietoni, șoferi, motocicliști, bicicliști sau pasageri. Riscurile accidentelor rutiere nu pot fi niciodată eliminate complet, dar există modalități de a le reduce și de a oferi oamenilor mai multe șanse de supraviețuire. Una dintre cele mai bune metode este să înveți primul ajutor, astfel încât să ai abilitățile și instruirea necesare pentru a răspunde rapid – și chiar de a salva o viață – dacă ești la locul unui accident.

În plus față de numărul deceselor cauzate de accidente rutiere – estimate la 3500 de decese în fiecare zi la nivel mondial – zeci de mii de oameni sunt răniți în accidente în fiecare an, adesea cu consecințe pe viață. Conform statisticilor Poliției Române, în anul 2017, în România au fost înregistrate 8624 de accidente rutiere grave și 22642 de accidente ușoare. Pentru a crește gradul de conștientizare asupra acestor pericole, tema Zilei Mondiale a Primului Ajutor din acest an este “Prima reacție la accidente rutiere”.

Societățile Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie sunt cei mai importanți furnizori de servicii de prim ajutor în aproape toate țările din lume. Crucea Roșie Română oferă cursuri de prim ajutor, predând tehnicile și informațiile necesare pregătirii și răspunsului imediat pentru a ajuta victimele accidentelor rutiere. O astfel de instruire sporește cunoștințele și abilitățile primului răspuns în rândul populației generale, șoferilor, pasagerilor și pietonilor, permițându-le să ofere asistență imediată persoanelor rănite pe șosele.

“Chiar și un singur caz de deces pe șoselele țării este o tragedie. Cursurile noastre de prim ajutor sunt deschise tuturor și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu persoane, grupuri și comunități pentru a ne ajuta unii pe alții să facem drumurile noastre mai sigure pentru toată lumea”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române.

Pentru a marca Ziua Mondială de prim ajutor, Crucea Roșie Română – Filiala Dâmbovița în data de 8 septembrie 2018 va asigura asistență de prim ajutor în cadrul celei de-a V-a ediție a concursului de Ciclism BIKEXPERT ALPINE CHALENGE. Cu această ocazie sunt organizate Campionatele Naționale de Mountain Bike Maraton, competiție ciclistă de anvergură având START-ul și FINISH-ul în Parcul Independenței din orașul Pucioasa, jud. Dâmbovița.

Traseul urmat de cicliști străbate zone de deal din zona orașelor Pucioasa și Fieni, precum și comunele Pietroșița și Runcu, dar și de munte (Cabana Leaota, vârful Românescu, Plaiul Domnesc din Munții Leaota). Startul competiției va fi dat la ora 10,00 estimând ca la ora 16,00 să ajungă la sosire ultimul participant (este estimată participarea a cca. 1000 sportivi amatori și profesioniști). Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița va amplasa două corturi de Cruce Roșie în zona de Start/Finish deservite de 8 voluntari membri ai detașamentului de intervenție în caz de dezastre ce vor asigura asistență de prim ajutor pentru incidentele survenite în traseu.

Cu aceeași ocazie , ținând cont de tema din acest an a Zilei Mondiale de Prim Ajutor – “Prima reactie  la accidente rutiere” în perioada imediat următoare vom proceda la realizarea unei informari (curs de prim ajutor de 6 ore)  pentru un număr de cca. 20 de polițiști din cadrul Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale- Biroul de Poliție A1.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.