Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

”Miercurea sirenelor” în  judeţul Dâmboviţa

Autor:

Data: 4 septembrie 2018, 13:43

  •  
  •  
  •  

Acţiunea, denumită generic ”Miercurea sirenelor”, se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

„Prin modul de acţionare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care vă asigurăm că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

În România există trei tipuri de alarme: alarmă la dezastre (cinci sunete), prealarmă aeriană (trei sunete) şi alarmă aeriană (15 sunete).

Scopul acestor antrenamente/exerciţii este de obţinere a unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate şi gradul de acoperire acustică, precum şi pentru antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregatirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare.Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a creadisconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să respecte indicaţiile autorităţilor.Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.