Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Delegaţia femeilor PSD din Dâmbovița,  prezentă la Şcoala de Vară

Autor:

Data: 2 septembrie 2018, 9:03

  •  
  •  
  •  

Şcoala politică de vară a Organizaţiei Femeilor Social-Democrate (OFSD) a avut loc, în perioada 30 august – 1 septembrie, la Mamaia. Şi judeţul Dâmboviţa a fost reprezentat de o delegaţie de doamne social-democrate în frunte cu preşedintele OFSD Dâmboviţa, deputatul Claudia Gilia. 

Din delegaţie mai amintim pe deputatul Carmen Holban,  deputatul  Oana Vlăducă, consilierul judeţean Gabriela Caciamac şi alte doamne din PSD Dâmboviţa. Au avut loc o serie de prezentări şi dezbateri privind contribuţia femeilor în realizarea Marii Uniri de la 1918, precum şi importanţa preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România: “ Anul acesta temele supuse dezbaterii au atins subiecte diverse și cu implicații multiple pentru societatea românească:

  1. Rolul femeii în realizarea Marii Unirii (ex. lansare de carte “Femeile românce si Marea Unire de la 1918. Eroinele României Mari. Destine din linia întâii”- Adina BERCIU);
  2. Președinția Consiliului Uniunii Europene – oportunități, provocări și perspective;
  3. Contextul politic actual și pregătirea alegerilor europarlamentare și prezidențiale din 2019 etc.

A doua zi a Școlii Politice de Vară a debutat cu o lansare de carte:
” EROINELE ROMÂNIEI MARI DESTINE DIN LINIA INTAI” -prof.univ.dr. Adina Berciu-Drăghicescu.
Volumul este o carte document, conținând informații și documente prețioase cu privire la personalități feminine care și-au pus amprenta asupra făuririi României Mari (Regina Maria, Ecaterina Teodoroiu, Elena Alistar Romanescu, Martha Bibescu, etc.).
Poate cel mai frumos text dedicat rolului femeilor în crearea României Mari îi aparține Reginei Maria care, în anul 1919, scria acest omagiu de suflet:
“Și voi, femeilor, ați avut partea voastră în timpul războiului țării, tot așa de vitejește ca și ostașii.
De la întâiul ceas al mobilizării și voi ați răspuns la chemare.
Voi n-ați plecat ca să înfruntați gloanțele, dar cu bărbăție ați trimis pe soții voștri, pe fii, pe frații voștri ca să dea ochii cu moartea.
Fără murmur ați primit jertfa…fără jelire ați îndurat scurgerea lunilor și anilor de tăcere și despărțire și ați trăit fără nicio veste de la ai voștri și fără niciun cuvânt ca să vă întărească credința.
Și oriunde am mers v-am găsit neclintite, răbdătoare și credincioase menirii voastre.
În noaptea lungă a durerilor trecute văd chipurile voastre luminând ca niște candele de-a lungul drumului întunecat”.
În cadrul Școlii Politice de Vară de la Constanța, atât doamna Prim-ministru, Viorica Dăncilă, dar și doamnele ministru din Guvernul României au prezentat măsurile luate pentru punerea în aplicare a programului de guvernare.
Despre angajamente asumate și îndeplinite, despre responsabilitate, despre unitate și solidaritate, despre consens și despre interesele României a fost vorba la întrunirea femeilor social-democrate
.”, a afirmat preşedintele OFSD Dâmboviţa,  deputatul Claudia Gilia.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.