Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Absolvenţii dâmbovițeni  de liceu şi de facultate  trebuie  să  fie pregătiți în concordanță  cu  cerințele pieței muncii

Autor:

Data: 23 august 2018, 20:00

  •  
  •  
  •  

Amfiteatrul „Paraschiv Vagu”, din Campusul Universității  Valahia  Târgoviște a fost unei dezbateri  ce a avut ca subiect central  necesitățile pieței forței de muncă dâmbovițene.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița, Universitatea Valahia din Târgoviște și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița. Nu au lipsit de la dezbatere  principalii agenți economici de la nivelul județului  Dâmbovița. 

Toți cei prezenți  la dezbatere  au subliniat importanța unui asemenea demers pentru sustenabilitatea socio-economică a județului Dâmbovița, în sensul în care creșterea gradului de ocupare a locurilor de muncă în rândul cetățenilor din județul Dâmbovița, în concordanță cu necesitățile pieței, este atât un indicator de bază pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a acestora, dar și pentru dezvoltarea mediului privat în județ.

S-a pus accentul pe necesitatea promovării învățământului tehnic, profesional și a stagiilor de pregătire a elevilor și studenților în companiile private, dar și pe intensificarea colaborării practice între unitățile de învățământ și firme.

De asemenea, a fost adusă în discuție posibilitatea inițierii unor modificări legislative cu privire la structura învățământului și a disciplinelor care fac obiectul examenelor naționale, dar și a mentalităților în ceea ce privește orientarea profesională.

 Atât reprezentanții mediului de afaceri, cât și ai instituțiilor de formare și calificare profesională au convenit să mențină deschis dialogul și să colaboreze în vederea soluționării problematicilor care afectează piața forței de muncă dâmbovițean

La eveniment au participat: Tiberiu Gabriel Dobrescu , președintele Autorității Naționale pentru Calificări (ANC), Călin Oros, rectorul Universității Valahia din Târgoviște, Cristina Ștefan ,  prorector al UVT, Sorin Ion, inspector școlar general în cadrul IȘJ Dâmbovița, Florina Mureșan , subprefectul județului, Constanța Anghel , directorul  AJOFM Dâmbovița, președintele CJ, Daniel Comănescu,primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, parlamentarii  PSD Dâmbovița.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.