Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

DSV DÂMBOVIȚA  ȘI IPJ DÂMBOVIȚA  INFORMEAZĂ  DÂMBOVIȚENII CĂ NU  EXISTĂ FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ   ÎN JUDEȚ

Autor:

Data: 23 august 2018, 18:08

  •  
  •  
  •  

În ultimele 24  de ore, pe anumite canale media au apărut informații că și în județul Dâmbovița ar fi focar de pestă porcină. Lucru total  fals.  Chiar directorul  DSVSA Dâmbovița,dr. Sandu Tolea ne-a declarat clar și răspicat că nu există niciun focar de pestă porcină în Dâmbovița . 

Direcţia Sanitar Veterinară Dâmboviţa este  pregătită în orice moment să intervină în situaţia în care virusul Pestei Porcine îşi face aparţia şi în judeţul Dâmboviţa.Mai mult, şi autorităţile locale au fost  deja mobilizate şi instruite cum trebuie să acţioneze.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Dâmboviţa, dr. Sandu Tolea a făcut apel la populaţie să fie înţelegătoare şi să dea dovadă de prudenţă în această perioadă iar dacă  au cele mai mici suspiciuni în cazul unui porc să anunţe imediat  medicii veterinari.

Mai mult, și IPJ Dâmbovița a dat un comunicat de presă  în care precizează clar și răspicat că până în prezent, la nivelul județului, nu au fost reclamate cazuri de pestă porcină și nu au fost înregistrate sesizări privind înșelăciuni comise de persoane rău intenționate, deghizate în presupuși reprezentanți A.N.S.V.S.A, care, sub pretextul pestei porcine, ar lua animalele din curțile proprietarilor.

Poliția dâmbovițeană vă informează:

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă informează:

Până în prezent, la nivelul județului, nu au fost reclamate cazuri de pestă porcină și nu au fost înregistrate sesizări privind înșelăciuni comise de persoane rău intenționate, deghizate în presupuși reprezentanți A.N.S.V.S.A, care, sub pretextul pestei porcine, ar lua animalele din curțile proprietarilor, îndeosebi de la cetățenii de pe raza localității Crevedia.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de înșelăciuni, polițiștii vă recomandă să fiți precauți și manifestați atenție la persoanele care trec pragul locuinței dumneavoastră.

Evitați să permiteți accesul străinilor în curtea dumneavoastră, indiferent de pretextul invocat.

Dacă la poarta dumneavoastră se prezintă persoane necunoscute care se recomandă a fi inspectori A.N.S.V.S.A, solicitați-le legitimația de serviciu și verificați documentul cu atenție. Precizăm că, într-un caz real, aceștia vin însoțiți de poliție, jandarmi și reprezentanți I.S.U.În cazul în care observați că animalul manifestă semne care indică pesta porcină, anunțați de îndată medicul veterinar și nu apelați la persoane neautorizate.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.