Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Sărbătoarea Sf.Ierarh Nifon, supravegheată de polițiști,  jandarmi și pompieri

Autor:

Data: 10 august 2018, 10:27

  •  
  •  
  •  

În perioada 10 – 11 august, Arhiepiscopia Târgoviştei organizează la Catedrala Arhiepiscopală şi Mitropolitană din Târgovişte manifestările dedicate sărbătoririi Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti.

Ca în fiecare an, la acest important eveniment religios se anunţă participarea unui număr foarte mare de credincioşi, iar pentru siguranţa participanţilor, în zilele de 10 şi 11 august, un echipaj de intervenţie (cu o autospecială de stingere) şi un echipaj SMURD (cu ambulanţă) de la Detaşamentul de Pompieri Târgovişte vor asigura intervenţia operativă în cazul producerii unei situaţii de urgenţă.

Cadre ale Inspecţiei de Prevenire desfăşoară, în această perioadă, activităţi de informare preventivă şi verificări privind asigurarea măsurilor preventive ce se impun la desfăşurarea unui astfel de eveniment cu public numeros.

Pentru ca această mare sărbătoare religioasă să se desfăşoare în condiţii de  linişte şi siguranţă, I.S.U.„Basarab I” Dâmboviţa recomandă respectarea următoarelor reguli:

parcarea autovehiculelor persoanelor care participă la eveniment se face astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie;

aprinderea şi aşezarea lumânărilor se va face numai în locurile special amenajate în acest sens;

pe timpul slujbelor, fiecare credincios va avea grijă să protejeze persoanele din imediata apropiere de flacăra lumânărilor, pentru a preîntâmpina aprinderea articolelor de îmbrăcăminte sau a părului.

 Jandarmii, la posturi

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploieşti,  aproximativ 100 de jandarmi, în cooperare cu alte forţe vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică, în zona Catedralei Mitropolitane din municipiul Târgovişte, unde va avea loc o ceremonie religioasă prilejuită de sărbătorirea Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti. La această sărbătoare sunt aşteptați aproape 15.000 de credincioşi.   În vederea bunei desfăşurări a acestei activităţi şi prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Dâmboviţa recomandă cetăţenilor să respecte cu stricteţe indicaţiile forţelor de ordine, iar pentru sesizări ale încălcării normelor de ordine publică, să apeleze cu încredere numărul unic de urgenţă “112”.

Și polițiștii vor derula activităţi suplimentare pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, îndeosebi în zona lăcaşurilor de cult şi în spaţiile aglomerate, cu afluenţă de public. Structurile angrenate vor avea misiunea de menţinere a ordinii şi liniştii publice, de prevenire şi combaterea a furturilor, în special a celor din buzunare şi poşete, a cerşetoriei şi vagandajului, precum şi de asigurarea a fluenţei circulaţiei. Pentru a nu fi implicați în evenimente negative, le recomandă cetăţenilor să adopte un comportament responsabil, să manifeste vigilenţă, să aibă grijă de bunurile personale și să respecte indicațiile forțelor de ordine.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.