Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Şcoala Gimnazială Ocniţa va avea un nou sistem de încălzire

Autor:

Data: 9 august 2018, 10:44

  •  
  •  
  •  

Îmbunătăţirea condiţiilor din unităţile şcolare de raza comunei Ocniţa, reprezintă o prioritate  pe agenda  admnistraţiei condusă de edilul Eduard Barcău.

După cum ştim , iarna trecută, administraţia de la  Ocniţa s-a confruntat cu o situaţie destul de gravă şi anume sistemul  de încălzire geotermală  de la Şcoala Gimnazială Ocniţa nu  a reuşit  să încălzească toată şcoala iar şcolarii au fost la un pas să îngheţe în clase.

Mai clar şi răspicat, se pare că sistemul modern, realizat în urmă cu aproape 10 ani,  pe timpul fostului primar , nu prea dă randament pe timp de iarnă, atunci când, de altfel, este nevoie de el. Temperatura din calorifere, mai ales în clasele de la etaj, nu depăşeşte 30 de grade, drept pentru care nu se creează condiţiile termice pentru ca elevii să poată participa la activităţile şcolare.

Noul edil, Eduard Barcău , nu vrea să ajungă şi în această iarnă în aceiaşi situaţie  şi drept urmare a luat deja decizii importante privind îmbunătăţirea sistemului de încălzire  din şcoală. Concret , a fost realizat  un proiect cu bani din bugetul local  ce vizează montarea a două  central termice pe gaz. Edilul ne dă asigurări  că  noile centrale vor fi montate până la debutul sezonului rece astfel încât școlarii să nu mai înghețe în sălile de curs. Valoarea investiţiei se ridică la  110.000 de lei fără TVA. Trebuie să mai precizăm faptul că se vor înlocui şi unele calorifere care nu funcţionează.

 Bani pe POR pentru modernizarea Şcolii  Gimnaziale Ocniţa

Edilul Eduard Barcău ne-a mai spus că  deja s-a depus  şi un proiect  ce are ca obiectiv modernizarea Şcolii Gimnaziale şi construirea unei săli de sport în comuna Ocniţa. Proiectul  s-a depus pe  Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 10. Valoarea estimată a investiţiei este 1,5  milion de euro.  Autorităţile locale sunt încrezătoare  că o să obţină  această finanţare.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.