Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

În Dâmbovița,  două centre de permanenţă funcționează și asigură continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă

Autor:

Data: 8 august 2018, 15:52

  •  
  •  
  •  

La ora actuală, în județul  Dâmbovița, funcţionează două de centre de permanenţă care sunt  în  relaţie contractuală cu Casa  Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița. este vorba despre  Centrul de  permanență Răcari și Centrul de  permanență Gura Șuții.

Potrivit directorului Casei  Județene  de Asigurări de Sănătate Dâmbovița, Niculina Sandu, cele două centre funcționează la parametrii normali iar  programul este de la ora 15.00 la ora 8.00 de luni până vineri, iar în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale se asigură o continuitate de 24 de ore.

Deci rolul principal al centrelor de permanenţă este de a degreva camerele de gardă de acele cazuri care nu necesită intervenţie medicală imediată.În cadrul centrelor de permanenţă, se asigură continuitatea asistenţei medicale primare în regim de gardă. Serviciile medicale acordate de medicii de familie în cadrul centrelor de permanenţă sunt:asistenţă medicală în afecţiunile acute şi urgenţele medico-chirurgicale, în limitele competenţei medicului de familie şi posibilităţilor tehnice, trimitere către alte specialităţi în vederea internării, în situaţiile care depăşesc competenţele medicului de familie,  administrarea medicaţiei necesare tratamentului de urgenţă, aceasta se asigură din trusa de urgenţă a centrului de permanenţă, în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, medicaţia se asigură din trusa de urgenţă, atât cât va fi necesar pacientului până ajunge la medicul său de familie.

Pacienţii sunt consultaţi gratuit, nu li se pot elibera reţete compensate sau bilete de trimitere, dar li se acordă primul ajutor de care au nevoie şi reţete medicale simple. Aici se pot asigura şi mici urgenţe. În cazuri mai grave, se va chema ambulanţa şi pacientul va fi dus către un spital.

 În cele  două centre de permanență de  la Răcari și Gura Șuții  își desfășoară activitate 16 medici, câte opt medici în fiecare centru.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.