Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ion Stan a fost condus pe ultimul drum

Autor:

Data: 6 august 2018, 17:35

Ion Stan, fostul președinte al PSD Dâmbovița și deputat în  mai multe legislaturi, a fost înmormântat, la Mănăstirea Nucet, aflată în comuna natală a acestuia.Sute de oamenii au participat la înmormântare, printr care și oameni politici. Printre cei prezenți la funerariile lui Ion Stan s-au numărat, pe lângă familia acestuia, și liderii PSD și ALDE Dâmbovița, subprefectul județului, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, mai multi parlamentari, primari și angajați din administrația publică. Am remarcar prezența discretă și a jurnalistului Cornel Nistorescu. Care plin de durere ne-a spus că  Ion Stan a fost unul dintre politicienii redutabili ai stângii în perioada postdecembristă. Tot jurnalistul Cornel Nistorescu a spus că Ion Stan  a fost un patriot temerat. Ba mai mult, jurnalistul Cornel Nistorescu a spus că Ion Stan este o pierdere pentru PSD care trăiește acum  din improvizații și care mimează  o pierdere îngrozitoare

E păcat că România pierde  un  asemenea politician, distrus în mare parte de  ai lui, de Binom și de cei cărora le-a spus adevărul”, a încheiat  declarația jurnalistul Cornel Nistorescu.

 Și fostul deputat Radu Popa a ținut să sublinieze că Ion Stan a fost un adevărat patriot.

Dis de dimineață , cortegiul a făcut oprire  și la casa  părintească. Slujba de înmormântare s-a ținut la la Mănăstirea Nucet, aflată în comuna natală a acestuia. Sicriul în care se afla trupul neînsuflețit al lui Ion Stan a fost apoi îngropat  la cimitirul de la Mănăstirea Nucet.

Ion Stan  este unul dintre oamenii  care a lăsat multe lucruri bune în urma sa. Și-a ajutat semenii la nevoie,  a sprijinit  dezvoltarea  multor comunităţi  din județul Dâmbovița.  Ion Stan  a fost devotat Bisericii Ortodoxe Române, dovada fiind sprijinul său personal  pentru zeci de biserici din județ. Mănăstirea Nucet, din comuna natală, este o referință,  a fost  reconstruită prin strădania  lui  Ion Stan .

Ion Stan a decedat în dimineaţa zilei de vineri, 3 august, la Constanţa, unde fusese internat la Spitalul Judeţean în urma unor complicaţii survenite din cauza bolilor grave de care suferea. Ion Stan urma să împlinească, pe 13 august, 63 de ani. În 1996 a ocupat funcția de prefect al județului Dâmbovița.

 Din punct de vedere politic, Ion Stan a deţinut, între anii 1996-2012, funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Dâmboviţa, fiind totodată, în perioada 2006 – 2010, vicepreşedinte al PSD la nivel naţional.  De la sfârşitul anului 2000, a fost deputat PSD în Parlamentul României, unde a ocupat diverse funcţii în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, respectiv: funcţia de preşedinte între anii 2000 – 2004, pe cea de secretar între anii 2004 – 2008 şi, ulterior, pe cea de vicepreşedinte din 2008 şi până în anul 2012. La sfârşitul acelui an, a demisionat din PSD, pe fondul declanşării urmăririi penale de către DNA, însă a rămas deputat independent.

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace !

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google