Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. CJ Dâmbovița  susține financiar Reparaţia capitală a blocului I al Gimnaziului Săiți, Raionul Căușeni din  Republica Moldova

Autor:

Data: 31 iulie 2018, 22:21

  •  
  •  
  •  

Consiliul Județean Dâmbovița  s-a reunit în ședință  ordinară. Pe ordinea de zi  s-a regăsit  și proiectul de hotărâre privind aprobarea finanţării proiectului ,,Reparaţie capitală a blocului I al Gimnaziului Săiți din localitatea Săiți, Raionul Căușeni, Republica Moldova ” şi a Acordului-cadru de finanţare a acestuia.  Prezenți la ședință au fost și secretarul de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Veaceslav Șaramet, dar și președintele Raionului Căușeni, Nicolae Gorban.În unanimitate, proiectul a fost aprobat.

Valoarea totală a acestui proiect, adoptat cu unanimitate de voturi și care are termen de finalizare data de 1 septembrie 2019, este de 1.521.021,34 lei. Contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa este de 602.095 lei, însemnând 39,6% din valoarea totală. Pentru anul 2018, Consiliul Judeţean Dâmboviţa va aloca 270.000 lei, iar pentru 2019 suma de 332.095 lei. Contribuţia Raionului Căușeni este de 918.926 lei, însemnând 60,4% din valoarea totală a proiectului.

 Nicolae Gorban, președintele Consiliului Raionului Căușeni a ținut să mulțumească  autorităților județene  pentru sprijinul acordat . Mai mult,  președintele  de peste Prut a  spus că numai prin educație se poate obține o economie bună pentru Republica Moldova : ”Mă bucur foarte mult că astăzi am putut fi alături de Consiliul Județean Dâmbovița și aș vrea să transmit un mesaj de mulțumire tuturor din partea căușenenilor… Sper ca această contribuție financiară alocată în prima etapă să aibă succes și sunt sigur că în urma acordului semnat pe 1 decembrie 2017 vom avea de căștigat atât noi cei din Raionul Căușeni cât și dumneavoastră, dâmbovițenii. Sunt sigur că numai prin educație vom obține o economie bună pentru Republica Moldova.

Și Veaceslav Șaramet, secretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, și-a exprimat gândurile și mulțumirile pentru autoritățile  județene: ”A fost o onoare pentru mine să fiu, astăzi, aici, când s-a decis această înfrățire concretă, punctuală cu frații de peste prut, românii din Raionul Căușeni, prin repararea unei unități de învățământ la care nu s-a mai lucrat încă din 1984. Este un lucru extraordinar, făcut astăzi pentru 240 de copii, care învață acolo. Este un impact extraordinar pe care-l crează Dâmbovița în Căușeni.”

Pe data de 1 Decembrie 2017, Ziua Naţională a României, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița,a avut loc evenimentul de semnare a Înțelegerii de Cooperare între Județul Dâmbovița din România și Raionul Căușeni din Republica Moldova, stabilită prin Hotărârea Consiliului Județean Dâmbovița nr. 295/24.10.2017, privind aprobarea înfrățirii Județului Dâmbovița cu Raionul Căușeni.    Acordul a fost semnat de către fostul președinte CJ, Alexandru Oprea și Nicolae Gorban, președintele Consiliului Raionului Căușeni

 Tot la acea dată, pentru a consolida relațiilor  de prietenie încheiate între județul Dâmbovița și Raionul Căușeni, parafarea înțelegerii de cooperare dintre cele două părți a fost urmată de încheierea unor relații de colaborare și la nivel educațional, între Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Direcția de Învățământ a Raionului Căușeni.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.