Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Acțiunea de igienizare a Cabanei Leaota este doar un prim pas  în demersul de a o  salva de la ruină  

Autor:

Data: 31 iulie 2018, 9:58

  •  
  •  
  •  

La sfârșitul săptămânii trecute, Cabana Leaota a fost  igienizată de  către voluntarii Asociației Om pe Munte și de alți iubitorii ai muntelui. Proprietarul cabanei și-a dat acordul pentru acțiune. . Acțiunea de igienizare,  a fost rezultatul dezbaterii publice organizată de Asociația „Om pe munte” și moderată de Ionel Petre, vicepreședintele Agenției Naționale Arii Naturale Protejate, întâlnire  ce  a strâns laolaltă zeci de iubitori ai muntelui, autorităţi judeţene, autorităţi locale, jurnaliști, activiști, precum și cetățeni de toate vârstele.

Acțiunea de igienizare a Cabanei Leaota a fost  doar un prim pas din demersul inițiat de Asociația Om pe Munte și susținut de vicepreședintele Agenției Naționale Arii Naturale Protejate, Ionel Petre, de salvare de la ruină a acestui reper pentru iubitorii muntelui. Din acțiunile pe care le au în vedere Asociația Om pe Munte și vicepreședintele Agenției Naționale Arii Naturale Protejate se numără și reparația acoperișului, refacerea pereților, a ușilor și ferestrelor, toate acestea având drept scop readucerea cabanei la strălucirea de altădată.Vicepreședintele Agenției Naționale Arii Naturale Protejate, liderul filialei ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, a participat la finalul săptămânii la acțiunea de igienizare a Cabanei Leaota, simbol al turismului montan dâmbovițean:

Prin acțiunea din acest weekend am repurtat o primă victorie în demersul nostru de a reda Cabana Leaota turiștilor. Cabana Leaota a fost și trebuie să rămână un adăpost, un protector al oamenilor care colindă munții, cei care sunt îndrăgostiți de peisajele montane ale Dâmboviței. Nu a fost ușor, ci dimpotrivă ne-a trebuit multă răbdare, multă organizare. Vreau să le mulțumesc celor de la Asociația Om de Munte pentru activitatea lor, pentru că am creat acest parteneriat. Îi asigur și de acum înainte că Agenția Națională Arii Naturale Protejate va fi alături de ei până la final, până când Cabana Leaota va fi adusă la adevărata ei valoare.M-am bucurat să văd interesul care există pentru reabilitarea Cabanei Leaota. Pentru mine, ca dâmbovițean, este o mândrie să pot spune că dâmbovițenii și-au dat mâna pentru a salva un simbol al județului. M-am implicat în acest proiect și îl voi susține până la capăt pornind de la o motivație personală. Cabana Leaota are o semnificație deosebită pentru mine. Adesea, în adolescență, urcam munții, iar de multe ori Cabana Leaota mi-a fost sfetnic când mă prindea noaptea. Vreau ca acum, în calitatea pe care o am de vicepreședinte al agenției, să contribui la salvarea Cabanei, pentru ca și alți turiști să se poată bucura de seri petrecute aici”, a declarat Ionel Petre.

Proprietarul cabanei, care este totodată custode de Sit Natura 2000, a acceptat ca în perioada 16 iulie – 31 august voluntarii Asociației Om pe Munte să aibă acces în cabană pentru a o igieniza. Asociația Om pe Munte a anunțat că elaborează un plan pentru salvarea cabanei și pentru redarea în circuitul turistic.

În urma acțiunii de igienizare inițiată de Asociația Om pe Munte și vicepreședintele Agenției Naționale Arii Naturale Protejate, Ionel Petre, s-au creat premise favorabile salvării cabanei Leaota.  La finalul acestei acțiuni, turiștii care parcurg traseele frumoase din zonă ar avea unde să se adăpostească seara sau de pericole.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.