Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Claudia Gilia a adus în atenţia Ministerului  Educaţiei, problema legată de  salarizarea cadrelor didactice din Centrul After-School Raciu

Autor:

Data: 24 iulie 2018, 11:04

  •  
  •  
  •  

La începutul lunii iulie, mai exact pe data de 4 iulie, deputatul  PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia  a adresat o interpelare ministrulului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa cu privire la  salarizarea cadrelor didactice din Centrul After-School Raciu. Ministerul ar trebui  ca pe data  de 25 iulie 2018, să dea un răspuns concret:

“ Centrul After-School Raciu, din comuna Raciu, judeţul Dâmboviţa, este o instituţie aflată în subordinea Consiliului Local. Centrul a luat naştere în urma unui proiect care a fost realizat cu finanţare europeană, iar scopul principal a fost de a acorda servicii de supraveghere elevilor în afara orelor de şcoală prin oferirea de activităţi educative, recreative, pentru consolidarea competenţelor dobândite sau de accelerare a învăţării. în plus, cei 30 de copii care frecventează acest program beneficiază şi de masa de prânz. Toate aceste servicii sunt oferite gratuit de către Primărie.

În cadrul acestui centru este angajată o persoană încadrată pe funcţia contractuală de cadru didactic/supraveghetor. Având în vedere că până anul trecut (2017) salariile profesorilor erau asigurate din bugetul de stat prin autorităţile publice locale, iar de anul acesta salariile sunt plătite direct de către Ministerul Educaţiei Naţionale prin Inspectorate, vă rugăm să ne comunicaţi următoarele:

  1. Care poate fi încadrarea, conform noilor prevederi legale din Legea nr. 153/2017, a postului contractual de cadru didactic/supraveghetor din Centrul After-School Raciu, în prezent funcţie asimilată celei de profesor cu studii superioare de lunga durată, debutant, gradaţia 1 ?
  2. În ce condiţii, şi dacă, poate beneficia de creşterile salariale de care au beneficiat toţi profesorii în ultimul an?
  3. Cărei instituţii îi revine sarcina de a achita salariul acestei persoane?

Solicit formularea răspunsului în scris, în termenele prevăzute de Constituţie şi de regulamentele celor două Camere.”,  a punctat deputatul cLaudia Gilia în cadrul interpelării

În urmă cu patru ani, mai exact, pe data de  27 aprilie 2014, în comuna dâmboviţeană  Raciu a fost dat în folosinţă  un centru after-school.  Lucrările au fost finanţate din bani europeni printr-un proiect integrat pe măsura 3.2.2., de peste 100 de miliarde lei vechi, care  a mai cuprins modernizare de drumuri, reţea de apă şi canalizare, cămin cultural. Inaugurarea centrului after-school din comuna Raciu a fost  făcute  de primarul comunei, în prezenţa  eurocandidatelor Viorica Dăncilă şi Claudia Gilia, a mai multor parlamentari de Dâmboviţa şi a numeroşi oameni politici.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.