Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. “Reabilitarea, modernizarea și extinderea Liceului Tehnologic Pucioasa”, investiție majoră privind învăţământul  tehnologic

Autor:

Data: 17 iulie 2018, 9:37

  •  
  •  
  •  

Administraţia de la Pucioasa, a  mai depus un nou proiect , al IX lea proiect  cu finanţarea europeană “Reabilitarea, modernizarea și extinderea Liceului Tehnologic Pucioasa”, în cadrul POR 2014 – 2020, Axa prioritară 10.

Sigur, toate proiectele  depuse de administraţia de la Pucioasa sunt importante pentru comunitate, însă în cazul de faţă, este vorba de o investiție majoră privind învăţământul  tehnologic.

Valoarea totală a investiției este 7.378.884 lei + TVA, capacitatea infrastructurii de educație ce va beneficia de sprijin este de 252 persoane, se vor efectua lucrări de consolidare a clădirilor, refacerea instalațiilor electrice, termice, sanitare, reabilitare termică, refacerea acoperișului, extinderea corpurilor C1 și C2, refacerea împrejmuirii liceului, refacerea pavajului din incinta și amenajarea spațiilor verzi și cel mai important se vor asigura dotări, utilaje și echipamente tehnologice necesare în procesul educațional: „Săptămâna trecută am depus al IX-lea proiect al nostru intitulat “Reabilitarea, modernizarea și extinderea Liceului Tehnologic Pucioasa” care are o valoare destul de mare, de peste 74 miliarde de lei vechi. Este un proiect în care eu cred din tot sufletul, pentru că am spus-o şi o repet, nu îmi este ruşine s-o spun, cred că în Dâmboviţa avem nevoie de specialişti, nu de posesori de diplome. La magazinele care s-au deschis în oraşul Pucioasa, 90% dintre salariaţi au şi masterul făcut, nu numai facultatea terminată, şi vând la magazin, ceea ce nu e firesc. Vreau să investim în învăţământul tehnologic, să pregătim specialişti în domeniile de care avem nevoie… Și vorbesc de turism, unde avem clase specializate, de croitorie unde iarăşi avem nevoie, pentru că piaţa forţei de muncă cere acest lucru. O să continuăm cu învăţământul silvic şi o să încercăm permanent să ne adaptăm cerinţelor pieţei. Chiar o să merg, cu doamna director de la liceu, la cei de la Carpatcement să vedem dacă, în viitoarea structură, vom putea pregăti ceva şi pentru ei. Prin această investiţie o să încercăm să aducem acest lucru în faţa părinţilor şi a elevilor care termină clasa a VIII-a pentru că eu cred că va trebui să-i îndreptăm către acest tip de învăţământ, mai ales cei care au aptitudini în acest sens.”, a declarat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

Săptămâna  trecută s-a lansat Ghidul Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor pentru apelul aferent POR, Axa prioritară 10 „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Prioritatea de investiții 10.1 „Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare”, Obiectivul Specific 10.1 – „Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului ”-  Apel dedicat Ministerului Educaţiei Naţionale, ce conţine condiţii specifice pentru accesarea fondurilor în cadrul programului.Depunerea proiectelor se poate face începând de luni, 9 iulie, ora 15:00 până la sfârșitul anului 2020 (31.12.2020, ora 15:00).

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.