Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia: „Accesul românilor la actul de cultură, încurajat de primirea tichetelor culturale”

Autor:

Data: 17 iulie 2018, 13:54

  •  
  •  
  •  

Parlamentul României a votat recent un act normativ prin care angajaţilor li se vor acorda tichete culturale, în completarea beneficiilor acordate prin voucherele de vacanţă. Această lege, care a fost promulgată de preşedintele ţării, defineşte tichetele culturale ca fiind bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri şi servicii culturale.

Legea stipulează că sumele primite de salariaţi pot fi folosite pentru abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecţii cinematografice, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor, dar şi pentru achiziţionarea de cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme, în orice format. Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor culturale nu poate depăşi suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei/eveniment pentru cele acordate ocazional.

Potrivit legii, valoarea nominală a unui tichet cultural este de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei. Legea mai stipulează este interzisă folosirea tichetului cultural pentru achiziţia altor servicii sau bunuri în afara celor menţionate.

Legea nr. 165/2018 reglementează modul şi condiţiile de acordare a biletelor de valoare angajaţilor. De asemenea, actul normativ unifică legislaţia privind acordarea tichetelor de masă, a tichetelor-cadou, tichetelor de creşă şi a voucherelor de vacanţă, şi introduce noul tip de bilete de valoare, respectiv tichetul cultural.

Introducerea acestor tichete culturale începând cu data de 1 ianuarie 2019 este o altă măsură benefică luată de Guvern şi majoritatea parlamentară pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii românilor. Acest sprijin vine după acordarea voucherelor de vacanţă, prin intermediul cărora românii îşi susţin costurile de servicii turistice, cazare, masă şi/sau de recuperare a capacităţii de muncă.

Deputat PSD Dâmboviţa,

Claudia GILIA

17 iulie 2018

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.