Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. În comuna Corbii Mari, sunt în plin proces de execuţie trei investiţii majore, cu finanţare pe AFIR

Autor:

Data: 16 iulie 2018, 12:41

  •  
  •  
  •  

Reţeaua de canalizare din comuna Corbii Mari este în plin proces de execuţie.  Investiţia este finanţată prin AFIR şi are o valoare de 1 milion de euro.

 Tot în plin proces de execuţie este şi Grădinţa din satul Corbii Mari,o unitate de învăţământ cu trei clase şi cu finanţare tot prin AFIR şi are o valoare de 800.000 de euro.

Nici infrastructura rutieră nu este dată uitării. Autorităţile locale din Corbii Mari au semnat vineri, 13 iulie 2018, ordinul de începere la proiectul ce vizează asfaltarea a 6 km de străzi. Este vorba de un proiect cu finanţare tot pe AFIR şi are o valoare de 1 milioan de euro.  

A promis  şi a reuşit  să deblocheze  proiectul de alimentare cu apă . Edilul Ionuţ Bănică anunţă că în maximum două luni vor începe şi lucrările  la celebrul  proiect de alimentare cu apă. Din anul 2008 și până în anul  2014,  comuna Corbii Mari a avut în execuție sistemul  de alimentare cu apă în comuna Corbii Mari . În anul 2016 a fost comandată de fostul primar care se afla atunci la conducerea primăriei, o expertiză tehnică  și financiară  ca să poată să scoată la licitație  restul de lucrări pentru sistemul de alimentare cu apă. Experiza tehnică și financiară a primit-o actualul primar când a preluat mandatul. Reise   din expertiză că  au fost lucrări plătite și neexecutate în valoare de 19 miliarde lei vechi. Edilul Ionuţ Bănică a făcut demersurile  legale  încă de la sfârșitul anului 2016, plângere penală împotriva constructorului, fostului primar și dirigintelui de șantier .În acest moment plângerea penală se află la DNA atât pentru tragerea la răspundere pe parte penală cât  și recuperarea prejudiciului. S-au  plătit lucrări în procent de 40%, însă în realitate  s-au executat lucrări în procentde 23%. Curtea de Conturi  a văzut și prejudicial de 19 miliarde lei vechi .Până în acest moment, pe acest proiect este plătită suma de 35 de miliarde lei vechi din care 19 miliarde lei  vechi pagubă.

Această lucrare trebuie să fie gata la jumătatea anului 2019, potrivit contractului cu Ministerul Dezvoltării  prin PNDL 1. Edilul Ionuţ bănică a anunţat că termenul s-a prelungit cu doi ani.  Mai sunt de executat 57 km de rețea de apă  la care se adaugă cei 23 km pătiţi şi neexecutaţi, cămine, vane, puțuri, stații de pompare .  S-au plătit 23 de km de conductă  și nu există, s-au plătit  5000 mp ciment de pistă de avioane, 1000 de tone de asfalt, 149 km de parapeți și nu există. Rețeaua totală de apă este de 70 km ce trebuie realizată.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.