Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

CECCAR Dâmbovița  a sărbătorit Ziua Contabilului Român

Autor:

Data: 16 iulie 2018, 14:05

  •  
  •  
  •  

Profesioniştii contabili din cadrul filialei CECCAR Dâmbovița au aniversat pe 13 iulie, Ziua Naţională a Contabilului Român, ajunsă la cea de-a 14-a ediţie.

La 97 de ani de când Decretul Regal semnat de Ferdinand I al României a reglementat profesia contabilă în ţara noastră, membrii CECCAR Dâmbovița s-au întâlnit la Sala Auditorium de la  Muzeul de Istorie  din Târgoviște, alături de beneficiari ai serviciilor profesioniştilor contabili şi de reprezentanţi ai instituţiilor publice locale şi ai mediului de afaceri . Tema întâlnirii a fost „97 de ani de istorie a profesiei contabile în România, la 100 de ani de la Marea Unire”.

Evenimentul a început cu primirea participanților, după care organizatorii au transmis mesaje de felicitare și bun venit reprezentanților instituțiilor și autorităților publice locale și ai mediului de afaceri. Evenimentul a continuat cu o serie de dezbateri cu tema “97 de ani de istorie a profesiei contabile în România la 100 de ani de la Marea Unire”. S-au spus cuvinte frumoase, de apreciere, pentru specialiştii contabili, s-a prezentat topul local al membrilor filialei CECCAR Dâmbovița . Începând din acest an, aniversarea specialiștilor contabili – membri ai Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) – și a performanțelor lor profesionale are loc la data de 13 iulie. În urmă cu 97 de ani, la 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al României a aprobat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili în România ca organism profesional independent, prin Decretul Regal nr. 3.036, fiind reglementată astfel profesia contabilă în țara noastră. Prin acest demers legislativ, România s-a alăturat în acele vremurimarilor puteri economice – Regatul Unit, Italia, Germania și Statele Unite ale Americii, țări în care profesia de expert contabil era legiferată și unde existau societăți de contabili oficial recunoscute.

Ziua Națională a Contabilului Român este celebrată în mod unitar, în toată țara, sub patronajul filialelor CECCAR, pentru recunoașterea oficială a rolului important pe care profesia contabilă și practicanții acesteia îl au în economie și societate.

Pe baza moștenirii predecesorilor, CECCAR, unicul organism profesional care gestionează profesia contabilă în România, acordă prin intermediul acestei sărbători o importantă atenție prezentului și, mai ales, viitorului economiei și societății românești, la ceas aniversar. CECCAR urmărește dezvoltarea profesională a membrilor săi, astfel încât aceștia să servească interesul public și să pună bazele unei economii solide, orientate spre progres.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.