Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Oficialii Ministerului Economiei  la discuţii cu autorităţile din Şotânga pe tema patrimoniul fostei Mine  de la Şotânga

Autor:

Data: 12 iulie 2018, 14:31

  •  
  •  
  •  

Joi, 12 iulie 2018, Ion Radu, secretar de stat în Ministerul Economiei, însoțit de doi reprezentanți din cadrul instituției, a făcut o vizită oficială în județul Dâmbovița. Scopul vizitei a fost  stric legat de identificare unor soluții pentru problemele prezentate de autorităţile locale şi judeţene. Oficialii de la centru   au vizitat  prima dată Uzina Mecanică Dragomirești.Următoarea oprire a fost în comuna dâmboviţeană Şotânga  unde  primarul Constantin Stroe, viceprimarul Tănase Marian şi primarul comunei Doiceşti, Ismail Mircea, i-au primit pe oficialii de la centru însoţiţi de prefectul judeţului Antonel Jîjîie,  preşedintele CJ  Daniel Comănescu şi doi parlamentari ai PSD Dâmboviţa .  Vizita a început pe DC 140,recent asfaltat,  ce leagă satul Teiş de cartierul Priseaca din municipiul Târgovişte.  Este vorba de o investiţie pe PNDL 1.

 La invitaţia autorităţile locale  din Şotânga, oficialii  de la Ministerul Economiei  au vizitat  şi  clădirile ce fac parte din patrimoniul fostei unităţi miniere, care se află deja într-un stadiu avansat de degradare.

 Vorbim de Clubul Minier, care este într-o stare avansată de degradare  însă aparţine lichidatorului Societăţii Naţionale a Cărbunelui şi Carbonifera Ploieşti. Lichidatorul, cel stabilit de instanţă să se ocupe de conservarea şi protejarea acestor bunuri, nu-şi face treaba.  Lichidatorul, cel stabilit de instanţă se ocupe de conservarea şi protejarea acestor bunuri iar autorităţile din  Şotânga,  îşi doresc  să preîntâmpine  o eventuală degradare sau chiar dispariţie a bunurilor, aşa cum s-a mai întâmplat prin alte părţi ale ţării.  Edilul Constantin Stroe le-a explicat foarte cla oficialilor  de la Ministerul Economiei  că îşi doresc o soluţie legală pentru transferarea clădirilor în domeniul public al comunei Şotânga, pentru a le găsi o utilitate viitoare în beneficiul comunităţii locale. Spre exemplu,  Clubul Minier poate fi transformat într-un Centru Cultural modern, pentru că asta a fost menirea lui iniţială. În perioada lui de glorie era chiar o clădire de interes judeţean.

De asemenea,  există un spital minier şi birourile fostei exploatări miniere care pot fi transformate fie în locuinţe sociale pentru persoane cu dizabilităţi, fie într-un centru pentru persoane vârstnice. Există finanţări pe fonduri europene prin care  ele pot fi integrate în circuitul economic.

 După vizita de la Şotânga, oficialii de la Ministerul Economiei  au mers  la Uzina Mecanică Mija, Parcul Industrial și Centrul de Afaceri de la Mija, SC Automecanica Moreni şi  Parcul Industrial Moreni.

  A avut loc şi o scurte întrevedere la CJ Dâmboviţa, unde reprezentanților Ministerului Economiei le-au fost prezentate principalele problematici cu care se confruntă județul Dâmbovița în ceea ce privește, în principal, industria de apărare, dar și alte chestiuni specifice competenței ministerului în cauză. Au participat președintele Daniel Comănescu, vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole, senatorul Adrian Țuțuianu – vicepreședinte al Senatului României, prefectul județului Dâmbovița – Antonel Jîjîie, parlamentarii Oana Vlăducă, Claudia Gilia și Corneliu Ștefan, dar și de primarul municipiului Moreni, Dinu Constantin.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.