Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ședință la CJ Dâmbovița, fără ordinea de zi supusă la vot, proiecte respinse și cu unele explicații din DEX

Autor:

Data: 8 iulie 2018, 13:57

  •  
  •  
  •  

Ședință extraordinară la CJ Dâmbovița pe repede înainte, și drept urmare s-a omis supunerea la vot a ordinii de zi.Și ultimul punct de pe ordinea de zi a stârnit discuții care au avut la bază explicații din DEX.
Cel mai probabil, lipsa cvorului pentru aprobarea primului punct și celui de-al patrulea proiect de pe ordinea de zi, a creat emoții mari și din această cauză nu s-a mai supus la vot ordinea de zi, trecându-se direct la punctul trei.
Imediat, derapajul a fost sesizat de consilierul județean al PSD, Alexandru Oprea care a solicitat să se respecte etapele legale și să fie votată ordinea de zi. Pentru a fi aprobate proiectele cu numărul 1 și numărul 4 , era nevoie de votul a două treimi din numărul de consilieri adică 23 de voturi. La începutul sedinței au fost prezenți în sală 22 de consilieri din cei 35.La scurt timp a apărut în sală un alt consilier, în total fiind 23 de consilieri, drept pentru care s-a spus la vot proiectul numărul 1 însă, nu a trecut pentru că domnul consilier județean Alexandru Oprea nu a participat la vot și au fost doar 22 de voturi pentru.
Implicit nici proiectul numărul 4 de pe ordinea de zi nu a fost aprobat. Culmea ironiei , la punctul cinci de pe ordinea de zi, a mai apărut în sală un consilier, dar prea târziu.
La punctul șapte pe ordinea de zi, ce privea aprobarea asocierii între judeţul Dâmboviţa, prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa,Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Arhiepiscopia Târgoviştei, în vederea organizării manifestărilor dedicate sărbătoririi Sfântului Ierarh Nifon, au fost ceva discuții, ba mai mult la unii termei, consilierii liberali venind cu explicații din DEX.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa asigură contribuţia în sumă de 100.000 lei pentru organizarea manifestărilor dedicate sărbătoririi Sfântului Ierarh Nifon. Din această sumă de 100.000 de lei, 35.000 lei se alocă conform ART. 3.1. Obligaţiile CONSILIULUI JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA din ACORDUL DE ASOCIERE pentru “achiziţia servicii scenotehnică pentru eveniment”- adică mai pe înțelesul tuturor se închiriază o scenă,cu sunet, lumini și sistem proiecţie VIDEO. Închirierea acesti scene a atras atenția consilierilor PNL. Consilierul PNL, Corneliu- Bogdan Marcu a venit cu propunerea să se achiziționeze o scenă și să nu se mai dea sute de milione pe închiriere, dat fiind faptul că la evenimente de amploare din județul Dâmbovița este nevoie de o astfel de scenă.

În replică, managerul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Ionuț Lăscaie a spus că instituția pe care o conduce a achiziționat o scenă însă la unele evenimente nu au avut cum să o ducă pentru că nu încăpea pe căile de acces ale locațiilor respective iar la manifestarea din luna august este nevoie de o scenă mult mai mare- o scenotehnică.

Consilierul județean al PNL, prof. Ion Sorin care este și inspector școlar general nu a ezitat și a luat cuvântul pentru a lămuri cum stau lucrurile cu scena sau scenotehnica de care a vorbit managerul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Ionuț Lăscaie. Consilierul Ion Sorin a dat citire la explicația din DEX a termenului de scenotehnică- Tehnica aparaturii de scenă și a trucajelor mecanice în teatru.
Și cu toate acestea la final proiectul a fost aprobat. Trebuie să mai prezcizăm  că printre consilierii  absenți s-au numărat atât aleși județeni de la PSD cât și de la PNL.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.