Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Sărbătorea IEI, strai de poveste, de tradițIE, de bucurIE la Vulcana  Pandele

Autor:

Data: 25 iunie 2018, 13:42

  •  
  •  
  •  

A fost mare sărbătoare  în comuna dâmboviţeană Vulcana Pandele, a devenit deja tradiţie să se sărbătorească Ia, strai de poveste, de tradițIE, de bucurIE.

Vulcana Pandele este una dintre localităţile dâmboviţene  unde  tradiţiile şi cultura sunt la mare preţ în mediul rural.  Activitatea  desfăşurată  de Căminul Cultural „Izvor de apă vie”, sub directa coordonare a referentului cultural Florina Voicu şi autorităţile locale din comuna dâmboviţeană Vulcana Pandele, stă mărturie  în ceea ce priveşte păstrarea tradiţie şi a culturii.   Vulcana Pandele, este locul unde, de Drăgaică, aşa cum este cunoscută sărbătoarea de Sânziene , de cinci ani este mare sărbătoare.

Din programul ediției din acest an, nu a lipsit o expoziţie “Ia  de ieri –Ia de astăzi”, găzduită de Căminul Cultural „Izvor de apă vie”.  Vernisajul a fost făcut în prezenţa  primarului Radu Vasile şi referentului cultural Florina Voicu .  Cu astă ocazie a fost aleasă   Drăgaica satului, cea mai frumoasă  şi cea mai mândră   fată a satului.

 A urmat Alaiul iilorşi hora fetelor  la răscruce de drumuri, pe traseul  Primăria Vulcana Pandele-Casa  Atelier Gravor Gabriel Popescu.

 Pentru câteva ceasuri, în curtea Casei  Atelier Gravor Gabriel Popescu, cântecul şi voia bună au domnit. Tot  aici a avut loc şi un  picnic în ie. Evenimentul își propune conștientizarea importanței Iei ca piesă vestimentară care conferă identitate și unicitate românilor în lume, prin familiarizarea vizitatorilor cu elementele caracteristice asociate iei sau costumului popular.

Comunitatea din Vulcana Pandele a marcat totodată şi Ziua Drapelului Național.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.