JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Video. Implicarea și performanța, cheia succesului  la Direcția Silvică Dâmbovița

Autor:

Data: 20 iunie 2018, 18:36

Directorul Direcției Silvice Dâmbovița, Costel Preda a  susținut o conferință de presă în cadrul căreia  a prezentat realizările instituției pe care o conduce, în primele cinci luni ale acestui an dar totodată a prezentat și  prognoza la 6 luni. Nu este o noutate, sivicultorii dâmbovițeni au realizat toți indicatorii , ba mai mult au și depășit.

Sursa principală de venit a Direcției Silvice Dâmbovița și a Regiei Naționale, este valorificarea masei lemnoase , Direcția Silvică Dâmbovița are o cotă de 150.000 metri cubi din care 77.000 de metri cubi  se exploatează în regie proprie și se valorifică către populație .

La cifra de afaceri, în primele cinci luni, Direcția Silvică Dâmbovița a realizat 293 de miliarde  lei vechi, adică 60% din cifra de afaceri la 12 luni.  Profitul în primele 5 luni ale acestui an este de 36 de miliarde.

Un real succes înregistrat de Direcția Silvică Dâmbovița s-a înregistrat    la capitolul privind valorificarea  florilor de tei. S-au valorificat 10, 5 tone de flori de tei  cu prețul de 110.000 lei pe tonă.  Adică din această activitate, Direcția Silvică Dâmbovița a încasat  115 miliarde lei vechi.  Prețul a fost de două ori și jumătate mai mare față de anul trecut.

În continuarea , Direcția Silvică Dâmbovița acordă o mare importanță asigurării integrității fondului forestier.

Există lemne pentru aprovizionarea populației

Directorul Direcției Silvice Dâmbovița, Costel Preda a ținut să informeze dâmbovițenii că există  în toate depozitele direcției, masă lemnoasă pentru  foc .

S-a făcut o vizită de lucru și în teren, la mai multe cantoane din cadrul  Ocolului Silvic Târgoviște .

Marius Bengea , șeful Ocolului Silvic Târgoviște  a făcut o scurtă prezentare  a Plantajului de la Priseaca , situat Unitatea de Producție 4 Teiș-unitatea amenajistică 39.

Următoarea oprire a fost  în Unitatea de Producție 7 -unitatea amenajistică 52 B, unde se află o plantație de puieți ștejar , înființată în anul 2012. Plantația  această a fost realizată în cadrul Luna Pădurii , la care au  participat elevi de la Colegiul Naţional „Constantin Carabella”.

Următoarea oprire  a fost la un depozit de lemne  pentru foc , amenajat la drum forestier  pe raza comunei  Ocnița .

Direcția Silvică Dâmbovița pune direct pe piață, la dispoziția dâmbovițenilor ,  lemne de foc la un preț foarte bun însă în acestă perioadă cererile sunt foarte mici. Majoritatea cetățenilor  vor da năvală să achiziționeze lemne în lunile septembrie-octombrie.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google