Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Mileștii  Mici este ”fratele” de peste Prut al comunei Răzvad

Autor:

Data: 17 iunie 2018, 21:49

  •  
  •  
  •  

 Dimitrie Cantemir spunea:  Basarabia dintre Nistru şi Prut reprezintă leagănul autentic al civilizaţiei româneşti, iar România fără Basarabia nu are trecut, prezent şi viitor.

Și dacă vorbim de tradiții, acestea sunt foarte bine conservate pe dealurile Basarabiei. Oamenii de peste Prut atunci cand vorbesc de România, vorbesc de patria lor.

Comuna dâmbovițeană  Răzvad a scris  o pagina deosebită în istoria sa: s-a parafat Acordul de înfrățire cu  localitatea  Mileștii  Mici, raionul Ialoveni din Republica Moldova, totodată marcând astfel și  împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, prin realizarea unui pod simbolic între localităţile din cele două ţări. Delegația dâmbovițeană a fost primită în Republica Moldova, conform tradiției, cu pâine și sare. La evenimentul de la Mileștii  Micii- Republica Moldova, au fost prezenți  și  consilierii locali de la Răzvad.

Acordul de înfrăţire şi colaborare a fost semnat, din partea comunei Răzvad, de primarul Emanuel  Spătaru, iar din partea comunei Mileștii Micii, de primarul-interimar Trofim Vadim: ”Dragii mei,

De astăzi Comuna Răzvad este înfrațită cu Comuna Milestii Mici din Republica Moldova!

Este un act simbolic, realizat în acest an în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri!

Este prima înfrățire pe care localitatea noastră o face, și cu siguranță vor mai fi și altele! Avem nevoie să ne deschidem cât mai mult și totodată sa învățam câte ceva din fiecare loc în parte!’‘,  a scris primarul Emanuel Spătaru pe pagina sa de socializare.

 De la eveniment nu a lipsit  președintele  Raionului Ialoveni, Lilian Carmanu, fost primar al localității Mileștii Mici.

S-a realizat un pod simbolic, un pod ai cărui piloni sunt bine înfipţi în pământul istoriei. Doi piloni care sunt la  Răzvad şi  Mileștii Mici .

Atât oficialii  din Mileștii Mici cât și oficialii din comuna dâmbovițeană  Răzvad și-au exprimat încrederea că  înfrățirea celor două comune   o să se concretizeze în proiecte comune economice, sociale și culturale iar pentru ca Unirea să fie mai aproape, fiecare localitate din Republica Moldova să fie infrățită cu una din România.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.