Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Cetatea Târgoviştei a îmbrăcat haine medievale

Autor:

Data: 15 iunie 2018, 23:53

  •  
  •  
  •  

A început Festivalul Dracula 2018  în Târgoviște, fosta cetate de scaun a Țării Românești . Vechea cetate de scaun a Târgoviștei prinde viață, se întoarce în timp, iar aleile pavate cu piatră sunt din nou animate de cavaleri, domnițe și meșteșugari.

Timp de trei zile, 15-17 iunie, în vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti- Târgovişte, are loc cea de-a V-a ediție a Festivalului   Medieval Dracula care  pune din nou  Târgoviștea  pe harta oraşelor organizatoare de festivaluri medievale. Ateliere medievale, târg al meșterilor, expoziții, spectacole pentru copii, concerte vor face parte din programul Festivalului Dracula la Curtea Domnească Târgoviște.   Deschiderea oficială  a fost făcută de către primarul  Cristian Stan.  Au mai fost prezenți: deputatul Claudia Gilia, viceprimarii  Monica Ilie și Cătălin Rădulescu,consilierul primarului, Cosmin Bozieru.

Cel mai așteptat moment al serii   de vineri a fost încântătoarea paradă a personajelor de inspirație istorică, a cailor, a trubadurilor pe traseul: Teatrul Tony Bulandra – Bd. Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Curtea Domnească.

Festivalul Medieval Dracula, ajuns la cea de-a V-a ediție, dorește să fie o reiterare a unui trecut istoric valoros și plasează evenimentele mult dincolo de caracterul comercial în încercarea de a crea comuniunea autentică a „breslelor” zilelor noastre. În aceste trei zile renaște acel sentiment unic al apartenenței la neamul românesc.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.