Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ministrul Apărării, Mihai Fifor şi premierul Viorica  Dăncilă dau asigurări că vor sprijini  realizarea Centrului  de recuperare, refacere şi reabilitare pentru militarii veterani de la Mănăstirea  Dealu

Autor:

Data: 11 iunie 2018, 12:05

  •  
  •  
  •  

Duminică, 10 iunie 2018,  prezenţi  la evenimentul de resfinţire a Bisericii Mănăstirii Dealu, Ministru Apărării, Mihai Fifor dar şi premierul Viorica Dăncilă, şi –au făcut timp,  şi pentru câteva minute au stat de vorbă cu  delegaţia    Asociației militarilor veterani şi veteranilor cu dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de mir” (AMVVD) , condusă  de președintele Marius Apostol, despre marele proiect Centrul de Refacere și Recuperare pentru Militarii Veterani și Veterani cu Dizabilități, militari răniți în teatrele de operații militare. Înalţii demnitarii au dat asigurări că vor sprijini realizarea proiectului, ba mai mult, săptămâna viitoare vor face o vizită la acest obiectiv  care se realizează pe locaţia fostului spital de la Mănăstirea Dealu:

Eu am rugat  comandantul Spitalului Militar Central , să-şi facă o analiză foarte, foarte serioasă  şi în cel mai scurt timp să-mi prezinte o listă  cu materialele care pot fi donate  acestei facilităţi, pentru că încercăm să sprijinim câte de mult putem. Repet, este o asociere un pic mai dificilă, dar găsim soluţia  şi am discutat şi cu doamna prim- ministru. Alminteri,  şi doamna prim- ministru va veni  într-o vizită la această facilitate  de recuperare pentru militari români „, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor

 După cum ştim , Asociaţia militarilor veterani şi veteranilor cu dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de mir” (AMVVD)  cu sprijinul administraţie Târgovişte  dar şi a altor instituţii şi oameni cu suflet mare  au demarat  un proiect ambiţios  privind construirea  pe locaţia fostului spital de la Mănăstirea Dealu a singurului centru de recuperare medicală din România a militarilor români şi a militarilor veterani, participanţi în teatrele de operaţii militare. Acesta ar urma să fie singurul astfel de centru din Europa de Est.

 Primăria Târgoviște  a dat în folosință  cu titlu gratuit în favoarea Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfanţul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD), imobilele aflate în locaţia fostului spital Mănăstirea Dealu.

Asociaţia militarilor veterani şi veteranilor cu dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de mir” (AMVVD)    depune mari eforturi   dar are nevoie în continuare  de sprijin  pentru a realiza proiectul de construire a Centrului de Refacere și Recuperare pentru Militarii Veterani și Veterani cu Dizabilități”, militari răniți în teatrele de operații militare.

Asociația Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.)    a organizat   la sfârşitul săptămânii  trecute , în curtea CRRR –AMVVD, spectacolul caritabil „SUFLET DE EROU VII”.

Evenimentul şi-a propus strângerea de fonduri pentru construirea PRIMULUI CENTRU DE RECUPERARE REFACERE ȘI REABILITARE (C.R.R.R.) la standarde internaționale pentru tratarea și recuperarea fizică și psihică a militarilor veterani răniți în Teatrele de Operații, a militari veterani ce au rămas cu afecțiuni fizice si psihice pentru tot restul vieții, precum şi a familiilor militarilor căzuți departe de țară, sub drapelul României.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.