Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul  Corneliu Ştefan   face demersuri pentu ca materialele de construcţie  de  la Guvern  să ajungă şi  la  sinistraţii din comuna Glodeni

Autor:

Data: 6 iunie 2018, 10:07

  •  
  •  
  •  

În luna martie 2018, două localităţi din judeţul Dâmboviţa au fost puternic afectate de alunecările de teren generate de ploile abundente din acea perioadă. Zeci de gospodării din comunele Văleni Dâmboviţa şi Glodeni au fost atunci distruse total sau parţial de furia naturii dezlănţuite. Munca de-o viaţă a unor oameni destoinici a fost înghiţită de pământ.

Pagubele înregistrate în cele două localităţi depăşesc 2 milioane de lei. Urmare semnalelor trase de autorităţile locale şi judeţene, precum şi de parlamentarii PSD de Dâmboviţa, Guvernul României a hotărât să acorde sprijin material familiilor care şi-au pierdut casele şi anexele gospodăreşti din cauza alunecărilor de teren. Pentru cetăţenii sinistraţi din Văleni Dâmboviţa, materialele de construcţie au ajuns în localitate şi au început să fie distribuite. Însă  familii din Glodeni nu au primit  încă materialele de construcţii.  Deputatul Corneliu Ştefan nu a rămas indifirent la această situaţie şi  a adresat  o întrebare  doamnei Ministru de Interne Carmen Dan, la care a solicitat şi răspuns scris .

Familiile din comunele dâmboviţene Văleni şi Glodeni, unde alunecările de teren le-au distrus locuinţele, au primit autjoarele de urgenţă de la CJ Dâmboviţa şi Guvernul României. Din rapoartele întocmite de către comisiile de specialitate a reieşit faptul că au fost afectate atât elemente de structură, cât şi locuinţele în sine, care acum prezintă fisuri şi crăpături, cu deplasări ale pereţilor şi fundaţiilor, fapt pentru care a fost dispusă evacuarea familiilor.

CJ Dâmboviţa a acordat, din bugetul propriu, 140.000 de lei pentru cele 28 de familii sinistrate, 20 de familii din localitatea Văleni Dâmboviţa şi opt familii din localitatea Glodeni, însemând câte 5.000 de lei de familie. Ajutorul deja a ajuns la familii prin Crucea Roşie Dâmboviţa.

Şi Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare totală de 215.500 lei pentru 24 familii dâmboviţene din cele 28, ale căror locuinţe au fost distruse sau grav afectate de alunecări de teren. Patru familii din cele 20 de familii afectate în comuna Văleni Dâmboviţa, nu au primit bani de la Guvern pentru că aveau domiciliul în altă localitate. Ajutoarele de la Guvern variază între 10.000 de lei şi 6000 de lei pentru fiecare familie în parte.

Concret, ajutoarele de la Guvern au fost repartizate în baza unor anchete sociale riguroase.

Pe lângă aceste ajutoare financiare atât de la CJ Dâmboviţa cât şi de la Guvern, sinistraţii din comunele dâmboviţene Văleni şi Glodeni  primesc din partea Guvernului şi materiale de construcţii, paturi, saltele şi pături.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.