Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Conf. univ. dr. Claudia Gilia: Universitatea Valahia din Târgoviște – 26 de ani de perfecționare în slujba comunității!

Autor:

Data: 30 mai 2018, 13:31

  •  
  •  
  •  

Se împlinesc 26 de ani de la înființarea Universității „Valahia” din Târgoviște. Momentul a fost  marcat printr-un  evenimentul aniversar organizat de comunitatea academică târgovișteană. Ședința festivă a Senatului universitar s-a desfăşurat în data de 30 mai 2018, în Campusul universitar, Corpul B, Amfiteatrul „Paraschiv Vagu”:

Valoarea unei universități este dată de profesori, studenți și rezultatele muncii acestora în societate.
Pentru mine, Universitatea Valahia din Târgoviște este ca a doua familie. Aici mi-am petrecut unele dintre cele mai frumoase momente din viață: am cunoscut colegi și studenți excepționali, am legat prietenii și am construit împreună un centru universitar care s-a dezvoltat frumos și a cunoscut o creștere durabilă și sustenabilă. O creștere ”naturală” care a fost generată de cerințele pieței muncii și de nevoile socio-economice.
La doar 26 de ani, Universitatea noastră a reușit să implementeze proiecte academice cu centre universitare cu o istorie și tradiție de sute de ani. A asimilat, din multiplele parteneriate pe care le-a avut și le are cu universitățile internaționale, o multitudine de ”bune practici” și le-a implementat pe plan național. Toată comunitatea academică duce la îndeplinire misiunea fixată încă de acum 26 de ani: învățământ și cercetare științifică de calitate, condiții excelente de studiu și viață pentru studenți, integrare profesională la nivel național, deschidere academică europeană.
Plecând de la această realitate, studentul a fost pus pe primul loc. UVT a pus bazele mai multor centre de formare continuă în corelare cu cerințele societății în care trăim. Universitatea nu este și nici nu trebuie să fie un ”turn de fildeș” în comunitate, ci un ”far” care ”arată direcția” și pregătește noi generații pentru ziua de mâine. Și acest lucru l-a făcut Universitatea Valahia din Târgoviște în cei 26 de ani de existență. Acum, se poate lăuda cu studenți premiați la competiții naționale și internaționale, cu numeroase parteneriate internaționale și proiecte de cercetare cu rezultate certificate, ceea ce înseamnă că este o universitate dinamică și cu un foarte mare potențial de creștere.

Toate acestea au fost posibile datorită comunității academice, dar și implicării active a autorităților publice locale și centrale. Nu trebuie să uităm contribuția Guvernelor social-democrate în dezvoltarea infrastructurii universitare din urbea noastră, campusul universității fiind singurul construit de la zero în ultimele două decenii. Investițiile în cămine, cantine, baze sportive au crescut de la an la an și au făcut din UVT un adevărat exemplu de urmat pentru celelalte universități ”tinere” din țară.
În calitate de cadru didactic, dar și de deputat, am susținut și voi susține proiectele de dezvoltare a universității.
Voi fi alături de studenți, deoarece am un crez: ”investind în tânăra generație, construim o lume mai bună pentru noi toți”.
Voi sprijini conducerea universității în vederea extinderii relațiilor internaționale, dar și în ceea ce privește adaptarea curriculei universitare la nevoile pieții și la cerințele societății.

La Mulți Ani, profesorilor, studenților și foștilor studenți, dar și tuturor celor care au contribuit la clădirea uneia dintre cele mai frumoase universități din regiune.

La Mulți Ani, Universității ”Valahia” din Târgoviște!“, a transmis conf. univ. dr. Claudia GILIA, deputat PSD.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.