Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  O NOUĂ FILĂ ÎN ISTORIA GHIMPAȚIULUI: 446 de ani de atestare documentară și “ZIUA GHIMPĂȚENILOR DE PRETUTINDENI”

Autor:

Data: 27 mai 2018, 12:23

  •  
  •  
  •  
  •  

Ghimpațiul,  o localitate componentă a orașului Răcari, a îmbrăcat straie de sărbătoare.  Sâmbătă, 26 mai, cu mic, cu mare, toți ghimpătenii  au marcat  cea de-a treia ediție  a “ZILEI  GHIMPĂȚENILOR DE PRETUTINDENI” la 446 de ani de la prima atestare documentară din 1572.

Evenimentele cultural-artistice pregătite pentru toţi  ghimpățenii,  au cuprins şi anul acesta momente de comemorare a eroilor ghimpățeni şi depuneri de coroane şi flori, din programul zilei nelipsind însă nici concertele de muzică populară şi uşoară  care au durat  până târziu în noapte.

Primul moment care a deschis sărbătoarea a fost   sosirea  primarului  Marius Caravețeanu  în Ghimpați. Edilulu  a venit într-o șaretă  și însoțit de alți doi   bărbați călare pe cal.   Ghipățenii l-au întâmpinat pe edilul Marius Caravețeanu cu  tradiționalul colac, sare și vin . Oficialităţile prezente, invitaţii și ghimpățenii s-au deplasat apoi la Monumentul Eroilor, unde după  intonarea imnului a avut loc o slujbă religioasă de pomenire a eroilor ghimpățeni urmată de depuneri de coroane şi jerbe de flori. Nu au lipsit mesajele.

 În 2018,  va fi lansată monografia localității Ghimpați

Invitatul de onoare, prof.univ.dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, președinte al Senatului Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative,  specialist  în integrare europeană și   nu în ultimul rând,  ghimpățean adopat dar și cetățean de onoare al orașului Răcari, ne-a mărturist, în exclusivitate, că în timp ce a luat parte la  slujba religioasă , domnia sa a gândit un nou proiect care se va materializa într-un an și anume , la ediția de anul viitor a “ZILEI  GHIMPĂȚENILOR DE PRETUTINDENI”,  va fi lansată  monografia localității Ghimpați.

  În 2020, va fi gata  și monografia orașului Răcari

 Edilul Marius Caravețeanu a răspuns noii provocări lansată de prof.univ.dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, președinte al Senatului Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, privind realizarea monografiei  Ghimpați dar  a anunțat că se va începe și proiectul privind realizarea monografiei  orașului Răcari, care va fi lansată în anul 2020.

 A fost inaugurat Columbodromul  Ghimpați și peste 1000 de porumbei de  la ”Voiajorul Ghimpaţi”, au plecat  într-o cursă din Raionul Taraclia  din sudul Republicii Moldova

Ghimpățenii se mândresc și cu  Clubul Columbofililor ” Voiajorul Ghimpați ” care  are rezultate notabile. Clubul Columbofililor”Voiajorul Ghimpaţi” are peste 40  de  membrii şi se mândresc că  alături de ei , au un nou membru, pe primarul  Marius Caraveţeanu. După încheierea manifestărilor de la Monumentul Eroilor, ghimpățenii  alături de  edilulul Marius Caravețeanu au fost invitaţi  să particepe la inaugurarea Columbodromul  Ghimpați.  Momentul  a coincis și cu îmbarcarea a peste 1000 de  porumbei  de  Clubul Columbofililor”Voiajorul Ghimpaţi”,   pentru o cursă  din Raionul Taraclia  din sudul Republicii Moldova.

Vasile Mugurel Tănase, directorul tehnic-sportiv al Clubului Columbofililor”Voiajorul Ghimpaţi” ne-a dezvăluit mai multe secrete ale columbofililor răcăreni.

 Ghimpațiul  se aliniază cerințelor UE

Vechea aşezare, Ghimpați se mândreşte cu oamenii locului, cu trecutul ei dar și cu viitorul. Administrația  orașului Răcari, și-a dat tot interesul și a  demarat un amplu proiect intitulat Cartierul Tinerilor din Ghimpați .  Sâmbătă, administrația răcăreană a pus în funcțiune  și rețeau de iluminat în acest cartier, urmeață infrastructura de apă și gaze. Dintre locuitorii acestei localități, de-a lungul veacurilor, s-au ridicat oameni care fac cinste locului.

Petrecere până târziu în noapte

Cântecul și voia bună nu au lipsit din program. Pe lângă ghimpățenii care au creat un program artistic deosebit, ziua a fost întregită cu programul artistic susținut și  de artiști dâmbovițeni renumiți și discotecă în aer liber.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.