Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. 17 Mai– Sărbătoarea Înălţării Domnului şi Ziua Eroilor, sărbătorite la Târgovişte

Autor:

Data: 17 mai 2018, 23:06

  •  
  •  
  •  

Sărbătoarea Înălţării Domnului Iisus Hristos şi Ziua Eroilor, zi încărcată de emoţii şi semnificaţii a fost marcată atât de Arhiepiscopia ,autorităţile judeţene cât şi de autorităţile de la Târgovişte.Programul dedicat Zilei Eroilor a debutat la Catedrala Mitropolitană cu slujba religioasă săvârşită de ÎPS Nifon, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei, alături de un sobor de preoţi.

Au fost prezenţi numeroşi credincioşi, alături de autorităţi judeţene şi locale, de personalităţi ale vieţii politice şi publice.În cuvântul de învăţătură, ÎPS Nifon, Arhiepiscop şi Mitopolit al Târgoviştei, a reamintit celor prezenţi că Înălţarea Domnului nostru Iisus Hristos este o reînviere simţită din adâncul fiinţei omului. În contextul Zilei Eroilor, înaltul Ierarh a reamintit că astăzi se vorbeşte tot mai puţin despre patriotism, deşi este un cuvânt sfânt care trebuie păstrat în conştiinţele tuturor.

După încheierea slujbei religioase, oficialităţile s-au deplasat în procesiune către Monumentul Eroilor Dâmboviţeni din Piaţa Tricolorului. A urmat ceremonialul militar, cu onorul acordat prefectului judeţului, trecerea în revistă a Gărzii de Onoare şi salutul trupelor.După intonarea Imnului de Stat, a avut loc slujba de comemorare a eroilor, martirilor şi ostaşilor căzuţi pentru independenţa şi apărarea ţării, slujbă săvârşită de ÎPS Nifon, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei. Corul Mitropolitan a impresionat audienţa prin cântecele patriotice interpretate pentru cinstirea memoriei eroilor neamului românesc.

Semnificaţia deosebită a Zilei Eroilor, dar şi a sărbătorii Înălţării Domnului Iisus Hristos a fost reliefată în alocuţiunile rostite de prefectul judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, primarul Târgoviştei şi alţi invitaţi Toţi au subliniat şi au actualizat rolul important al ostaşilor români în apărarea independenţei şi a integrităţii ţării

A urmat ceremonialul depunerii de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor.

Acţiunile s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare şi a militarilor.

La eveniment au mai participat: parlamentari de Dâmboviţa, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi judeţene, precum şi ai altor instituţii dâmboviţene, numeroşi cetăţeni.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.