JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

În comuna dâmbovițeană Finta, apa infestată cu E-coli. Autoritățile au  sistat livrarea apei către populație

Autor:

Data: 12 mai 2018, 9:16

 

Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița sistează livrarea apei către populație în comuna Finta începând cu data de 11.05.2018, deoarece în urma efectuării monitorizării suplimentare a calității apei, s-au identificat neconformități la parametrii indicatori ,,clor rezidual liber’’, ,,clor rezidual liber %’’ și parametrii microbiologici ‚’’E.Coli’’ și ’’Bacterii coliforme’’ la consumatorii de la care s-au prelevat probe de apă în satele Gheboaia și Finta Mare. 

Spălarea și igienizarea întregului sistem de captare, înmagazinare și distribuire a apei potabile va dura aproximativ 5 zile, perioadă în care Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa va asigura necesarul de apă cetățenilor afectați prin autocisternele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Basarab I Dâmbovița și ale CATD, amplasate la sediul Primăriei Finta.  Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după reluarea furnizării. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (72 de ore), se recomandă fierberea apei utilizate în scop potabil timp de 10 minute.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, imediat s-a reunit

  Urmare a adresei transmise de către S.C. Compania de Apa Targoviste Dambovita prin care face cunoscut ca Laboratorul societatii a constatat existenţa unor neconformităţi apărute în reţeaua de distribuire a apei potabile in comuna Finta oprind livrarea apei incepand din data de 11 mai, a fost convocat în Şedinţă Extraordinara  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa .

Prin hotărârea adoptată de către CJSU Dâmboviţa, s-a dispus  ca,  pe perioada celor 5 zile în care vor fi efectuate lucrari pentru iginenizarea reţelelor şi a bazinelor de acumulare, societatea de furnizare – S.C. Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa să asigure livrarea apei pentru asigurarea necesarului de apă in  prepararea hranei şi acoperirea nevoilor de igienă personală a cetatenilor afectati.

 Pe perioada opririi furnizarii, cetăţenii  vor putea, să procure apa necesară de  la autocisternele puse la dispozitie de catre ISU Dambovita si SC Compania de Apa, amplasate la sediul Primăriei Finta.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google