Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  A fost lansat proiectul  EU SPER -Dezvoltarea integrata a comunității marginalizate “ ROMLUX”

Autor:

Data: 25 aprilie 2018, 12:29

  •  
  •  
  •  

Sala de Consiliu  a Primăriei  Târgovişte   a fost gazda  conferinţei de lansare a proiectului EU- SPER Dezvoltarea integrata a comunității marginalizate „ROMLUX”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 «Dezvoltare Locală Integrată (DLI 3600) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome » Axa Prioritara 4/PI 9.ii, Obiectivul Specific 4.1.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Târgoviște, Grădinița cu Program Prelungit nr. 15 Târgoviște, Asociația Partnet Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă, Colegiul Național Constantin Cantacuzino, Asociația Târgoviște Spre Europa si S.C. Intratest S.A.  Primarul Cristian Stan a prezentat pe larg obiectivele proiectului. Este un proiect cu o valoare totală de 17,2 milioane de lei, cheltuielile eligibile urmând să fie acoperite în procentaj de 98,18% din fonduri europene nerambursabile alocate prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

O primă componentă a proiectului este aceea educaţională. Pentru accesul şi integrarea pe piaţa muncii, vor fi conciliate profesional 350 de persoane şi vor fi acordate tot atâtea subvenţii. Se preconizează angajarea unui număr de 106 persoane, cel puţin pentru o perioadă de un an. Pe aceeaşi componentă, 100 de persoane vor urma cursuri de antreprenoriat, vor fi întocmite planuri de afaceri iar primele 28 vor primi granturi nerambursabile de 25000 de euro fiecare.
În cadrul proiectului va creşte substanţial şi calitatea şi diversitatea serviciilor medicale. O altă componentă a proiectului se referă la sprijinul care va fi acordat, în principal  pentru reabilitarea unui număr de 200 de gospodării. Proiectul are o durată de implementare de 36 de luni.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.