Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Claudia Gilia s-a întâlnit cu viceconsulul României la Ciudad Real, Lucia Florentina Kemokai

Autor:

Data: 18 aprilie 2018, 18:57

  •  
  •  
  •  

În această săptămână, conf. univ. dr. Claudia Gilia, cadru didactic universitar al Universităţii Valahia din Târgovişte, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative se află la Universitatea Castilla La Mancha din Ciudad Real în cadrul unui program de mobilitate profesională Erasmus+. Pe lângă activitățile didactice, Claudia Gilia și-a făcut timp și pentru a-și îndeplini și misiunea de parlamentar.

După cum știm, Claudia Gilia este deputat în Parlamemtul României și face parte și din Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, drept pentru care a ținut să se întâlnească Lucia Florentina Kemokai, viceconsul al României la Ciudad Real. Cele două doamne au purtat discuții legate despre comunitatea de români din Spania și despre modificările legislative care vizează comunitățile de români din Diaspora, inițiative legislative aflate pe agenda Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din cadrul Camerei Deputaților: “ Comunitatea de români din Spania este una puternică și bine reprezentată de misiunea noastră diplomatică.
Astăzi m-am întâlnit cu doamna Lucia Florentina Kemokai, vice-consul al României la Ciudad Real.
Am discutat despre românii din Comunitatea Autonomă Castilla La-Mancha, care numără aproximativ 104.000 de români, dar și despre modificările legislative care vizează comunitățile de români din Diaspora, inițiative legislative aflate pe agenda Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării. Misiunile noastre diplomatice sunt cele care țin legătura permanentă cu românii stabiliți în această regiune și pot fi de un real folos atunci când vine vorba despre îmbunătățirea legislației. Consulatul României din Ciudad Real gestionează patru provincii: Toledo (35 685 romani), Albacete (13 604 romani), Ciudad Real (23 126 romani) și Cuenca (15 205).
Dialogul cu doamna vice-consul a fost foarte util deoarece mi-a permis cunoașterea problemelor comunității de români, chiar de la fața locului.”, a afirmat deputatul Claudia Gilia.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.