Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. La Ghimpaţi, Cartierul Tinerilor prinde  viaţă

Autor:

Data: 17 aprilie 2018, 10:53

  •  
  •  
  •  

Autorităţile  din oraşul Răcari  au demarat programul de distribuire a unor loturi de teren pentru construirea de locuinţe, în baza Legii 15/2003 privind sprijinirea tinerilor. Conducerea Primăriei  Răcari a identificat un teren de peste 5 hectare, situat în  satul Ghimpaţi, zonă unde s-au distribuit primele 11  parcele pentru tineri. Pe această suprafaţă vor fi repartizate aproximativ 60 de loturi pentru tineri.

La Primăria Răcari  au  fost  aprobate  deja 11 cereri din partea tinerilor pentru acordarea de terenuri în baza Legii 15.  Mai sunt  depuse şi alte solicitări. Criteriile de departajare sunt aprobate de către Consiliul Local.

Terenurile sunt acordate în folosinţă gratuită tinerilor care la data depunerii cererilor aveau vârsta între 18 şi 35 de ani şi nu au deţinut sau nu deţin în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală. Actul normativ mai prevede că „beneficiarul terenului este obligat să înceapă construcţia locuinţei în termen de un an de la data atribuirii terenului şi să o realizeze cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.  În cazul nerespectării condiţiilor prevăzute la alin. (1), prin hotărâre a consiliului local i se retrage beneficiarului dreptul de folosinţă asupra terenului atribuit.  La Răcari, cele 11 familii au primit câte 1000 de mp  fiecare.

Potrivit primarului Marius Caraveţeanu,  în noul Cartier din Ghimpaţi , primăria are în desfăşurare ample proiecte în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii. Din bani de la bugetul local deja se află în plin proces de execuţie reţeau de energie electrică. În curând vor demara lucrările la reţeaua  de apă şi gaze, investiţii  tot din bugetul local.

Cu siguranţă Cartierul Tinerilor de la Ghimpaţi  va deveni unul modern .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.