JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  Direcţia  Silvică Dâmboviţa a  marcat  închiderea Lunii Plantării Arborilor 2018

Autor:

Data: 17 aprilie 2018, 15:29

Direcţia  Silvică Dâmboviţa a  marcat,  marţi, 17 aprilie 2018, finalizarea tradiţionalei manifestări „ Luna Plantării Arborilor”, editia 2018, cunoscută şi ca Luna Pădurii. Acest eveniment se desfășoară  în fiecare an între 15 martie – 15 aprilie şi  are în prim plan evidențierea rolului și importanței pădurii în menținerea echilibrului în natură.

În perioada 15 martie – 15 aprilie  au  avut loc pe întreg teritoriul  judeţului acțiuni de plantare a puieților, pe raza tuturor ocoalelor silvice din judeţ, fiind cooptaţi elevi de la şcolile  şi liceele dâmboviţene.

Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat date  statistice privind lucrările de împădurire pe suprafeţele planificate şi nu în ultimul rând a punctat şi alte aspect legate de activitatea direcţiei pe care o conduce şi nu trebuie să omitem faptul că Direcţia Silvică Dâmboviţa este  o unitate de elită a Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva.

În această activitate de  plantare , sivicultorii  dâmboviţeni  folosesc puieţi obţinuţi la Pepiniera Centrală de la Găeşti sau pepinierele cantonale. Direcţia Silvică Dâmboviţa  încă din toamna anului 2017,  a realizat împăduriri pe  aproximativ zece hectare.

Plantări pe şantierul  din cadrul Ocolului Silvic Sturzeni.        

Direcția Silvică Dâmbovița  a organizat   şi o acțiune  în  cadrul  Ocolului Silvic Sturzeni,   unde   s-a participat la plantarea de puieți. Au participat  şi elevi  din cadrul unităţilor şcolare de pe raza comunei Mănești . Detaliile tehnice despre procesul de plantare au fost explicate pe larg, în teren , elevilor de către Adina Prodan , responsabil cu activitatea de regenerare din cadrul  Direcției Silvice Dâmbovița.

Protejați pădurea, nu rupeți florile și arborii, mai ales dacă sunt puieți, nu faceți focul pentru a nu provoca incendii.

Folosiți pădurea ca pe un spațiu de studiu și relaxare și nu ca pe un spațiu de exploatare.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google