Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  Direcţia  Silvică Dâmboviţa a  marcat  închiderea Lunii Plantării Arborilor 2018

Autor:

Data: 17 aprilie 2018, 15:29

  •  
  •  
  •  

Direcţia  Silvică Dâmboviţa a  marcat,  marţi, 17 aprilie 2018, finalizarea tradiţionalei manifestări „ Luna Plantării Arborilor”, editia 2018, cunoscută şi ca Luna Pădurii. Acest eveniment se desfășoară  în fiecare an între 15 martie – 15 aprilie şi  are în prim plan evidențierea rolului și importanței pădurii în menținerea echilibrului în natură.

În perioada 15 martie – 15 aprilie  au  avut loc pe întreg teritoriul  judeţului acțiuni de plantare a puieților, pe raza tuturor ocoalelor silvice din judeţ, fiind cooptaţi elevi de la şcolile  şi liceele dâmboviţene.

Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat date  statistice privind lucrările de împădurire pe suprafeţele planificate şi nu în ultimul rând a punctat şi alte aspect legate de activitatea direcţiei pe care o conduce şi nu trebuie să omitem faptul că Direcţia Silvică Dâmboviţa este  o unitate de elită a Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva.

În această activitate de  plantare , sivicultorii  dâmboviţeni  folosesc puieţi obţinuţi la Pepiniera Centrală de la Găeşti sau pepinierele cantonale. Direcţia Silvică Dâmboviţa  încă din toamna anului 2017,  a realizat împăduriri pe  aproximativ zece hectare.

Plantări pe şantierul  din cadrul Ocolului Silvic Sturzeni.        

Direcția Silvică Dâmbovița  a organizat   şi o acțiune  în  cadrul  Ocolului Silvic Sturzeni,   unde   s-a participat la plantarea de puieți. Au participat  şi elevi  din cadrul unităţilor şcolare de pe raza comunei Mănești . Detaliile tehnice despre procesul de plantare au fost explicate pe larg, în teren , elevilor de către Adina Prodan , responsabil cu activitatea de regenerare din cadrul  Direcției Silvice Dâmbovița.

Protejați pădurea, nu rupeți florile și arborii, mai ales dacă sunt puieți, nu faceți focul pentru a nu provoca incendii.

Folosiți pădurea ca pe un spațiu de studiu și relaxare și nu ca pe un spațiu de exploatare.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.