Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. CRUCEA ROȘIE DÂMBOVIȚA SPRIJINĂ FAMILIILE AFECTATE DE ALUNECĂRILE DE TEREN DIN VĂLENI !

Autor:

Data: 3 aprilie 2018, 15:23

  •  
  •  
  •  

O echipă de voluntari de la  Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița, condusă de inspectorul de specialitate, Gheorghe Popescu a mers  din nou astăzi, în comuna  Văleni Dâmboviţa, în punctul Lunca, unde alunecările de teren au făcut prăpăd.  Alături de reprezentanții Crucii Roșii Dâmbovița   a fost și  primarul  comunei Văleni Dâmbovița , Gheorghe Lungu.  Oficialii au  inspectat toată zona și au stat de vorbă și cu localnicii care încearcă să mai recupereze câte ceva din agoniseala de o viață.  Vizita are ca scop  monitorizarea concretă a pagubelor dar și a anchetelor sociale pentru ca familiile afectate  să poată beneficia de  ajutorul financiar din partea CJ Dâmbovița  prin Crucea Roșie Dâmbovița.

 Unii dintre gospodari au ajuns în stare gravă la spital și asta pentru că suferința pe care o trăiesc i-a răpus.

Consiliul Județean Dâmbovița a alocat suma de 140.000 lei familiilor din comunele Văleni-Dâmbovița și Glodeni, ale căror gospodării au fost avariate.

Din rapoartele întocmite de către comisiile de specialitate a reieșit faptul că au fost afectate atât elemente de structură, cât și locuințele în sine, care acum prezintă fisuri și crăpături, cu deplasări ale pereților și fundațiilor, fapt pentru care a fost dispusă evacuarea acestora.

Un număr de 20 de familii din localitatea Văleni-Dâmbovița  vor primi ajutor financiar, suma ridicându-se la 5.000 lei. Această valoare va fi acordată fiecărei familii prin intermediul Societății Naționale de Cruce Roșie – Filiala Dâmbovița.

S-a analizat şi s-a transmis către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, în baza anchetelor sociale întocmite de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița, propunerea de acordare a ajutoarelor sociale de urgenţă, persoanelor sinistrate din comuna Văleni Dâmboviţa (41 persoane adulte şi 11 copii) şi din comuna Glodeni (19 persoane adulte şi 2 copii).

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.