Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. CJ  Dâmbovița  acordă  sprijin financiar  prin Crucea Roșie Dâmbovița, familiilor  afectate de  alunecările de teren în localitățile Văleni-Dâmbovița și Glodeni

Autor:

Data: 2 aprilie 2018, 19:26

  •  
  •  
  •  

În ședința extraordinară a CJ  Dâmbovița, ce a avut loc luni, 2 aprilie 2018, la primele ore ale dimineții, consilierii județeni  au aprobat utilizarea sumei de 140.000 lei din fondurile alocate din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa pe anul 2018,  Societăţii Naţionale de Cruce Roşie-Filiala Dâmboviţa pentru acordarea de ajutoare financiare unui număr de 28 de familii afectate de alunecările de teren din comunele Văleni Dâmbovița și Glodeni, ale căror gospodării au fost avariate.

Urmare a pagubelor produse de alunecările de teren în localitățile dâmbovițene, în luna martie 2018, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat suma de 140.000 lei familiilor din comunele Văleni-Dâmbovița și Glodeni, ale căror gospodării au fost avariate.

Din rapoartele întocmite de către comisiile de specialitate a reieșit faptul că au fost afectate atât elemente de structură, cât și locuințele în sine, care acum prezintă fisuri și crăpături, cu deplasări ale pereților și fundațiilor, fapt pentru care a fost dispusă evacuarea acestora.

Un număr de 28 de familii vor primi sprijin financiar (20 de familii din localitatea Văleni-Dâmbovița și 8 familii din localitatea Glodeni), suma ridicându-se la 5.000 lei. Această valoare va fi acordată fiecărei familii prin intermediul Societății Naționale de Cruce Roșie – Filiala Dâmbovița.

Mai mult decât atât, referitor la obiectivele de infrastructură rutieră afectate de calamități, precizăm faptul că astăzi, 2 aprilie 2018, instituția Consiliului Județean Dâmbovița, alături de Instituția Prefectului Dâmbovița, a întocmit un proiect de hotărâre de guvern pentru alocarea de fonduri pentru comunele Glodeni și Văleni-Dâmbovița. În urma evaluării s-a constatat faptul că suma necesară pentru lucrările de refacere și punere în siguranță a sectoarelor afectate este de 2.150.000 lei din care 1.300.000 lei sunt necesari pentru obiectivul CJD – DJ 716, afectat în punctul ”Saramură”.

Totodată, pentru obiectivele de infrastructură de interes local și județean afectate de calamități în perioada februarie 2017 – martie 2018, CJD și Prefectura Dâmbovița au redepus la MDRAP proiecte de hotărâri de guvern în vederea alocării către UAT-uri a unor sume reprezentând 37.500.000 lei, fonduri absolut necesare punerii în siguranță a obiectivelor, cu precizarea că întârzierile în alocarea sumelor amintite vor determina amplificarea dezastrelor, cu urmări negative din punct de vedere al costurilor suplimentare.

CJ Dâmbovița a acordat  ajutor  și familiilor celor doi dâmbovițeni care au murit în explozia din Cehia

Totodată, consilierii județeni  au aprobat și alocarea unor ajutoare prin Crucea Roșie Dâmbovița pentru familiile celor doi dâmbovițeni, morți în Cehia.

În urma exploziei de la uzina chimică din localitatea Kralupy, Cehia au decedat 6 persoane, printre care  și  doi cetățeni din județul Dâmbovița. Datorită problemelor financiare familiile persoanelor decedate nu au posibilitatea de repatriere a acestora întrucât costurile sunt foarte mari și depășesc cu mult veniturile acestora.

S-a aprobat  utilizarea sumei de 5.000 lei din fondurile alocate din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa pe anul 2018 Societăţii Naţionale de Cruce Roşie-Filiala Dâmboviţa pentru repatrierea  lui Ștefan Georgian-Cătălin și Constantin Brânzaru, decedați în Cehia.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.