Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş  a fost la Pucioasa. Primarul Constantin Ana i-a  transmis foarte clar că problema apei de la Pucioasa trebuie  urgent rezolvată

Autor:

Data: 30 martie 2018, 14:11

  •  
  •  
  •  

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş a făcut vineri, 30 martie o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa. Prima oprire a fost  în orașul Pucioasa unde  a fost așteptat de primarul Constantin  Ana, președintele CJ, Daniel Comănescu,  subprefectul Florina Mureșan, vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole,directorii de la Compania de Apă Târgoviște și DSP,parlamentarii PSD- Corneliu Ștefan, Oana Vlăducă, Adrian Țuțuianu și Titus Corlățean și nu în ultimul rând reprezentanți de la Apele Române.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş a inspectat Barajul Lacului de Acumulare Pucioasa.  I s-a prezentat  faptul că Barajul de la Pucioasa reprezintă  principala sursă de apă a patru comune şi a oraşului Pucioasa,  și i s-a subliniat  și faptul că în anii anteriori s-a înregistrat o situaţia critică în ceea ce priveşte barajul de la Pucioasa.

Locuitorii din Pucioasa, Doiceşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele şi Brăneşti au rămas fără apă după ce barajul a fost contaminat cu o bacterie extrem de periculoasă – clostridium.

Autoritățile de la Pucioasa și autoritățile județene cer sprijin guvernamental în realizarea rapidă a unei noi  surse de apă la Pucioasa.  Primarul Constantin Ana i-a prezentat care ar fi soluțiile rapide care ar rezolva problema de la Pucioasa.

 Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş a vorbit în primul rând despre  un proiect care există pe POIM  vizând  sursa de apă  din Barajul  Pucioasa iar despre  soluția alternativă propusă și prezentată de administrația de la Pucioasa a subliniat faptul că se va analiza  acest lucru.

 Primarul Constantin Ana  a transmis la final  un mesaj foarte clar și anume că situația apei de la Pucioasa trebuie urgent  rezolvată și nu trebuie să se aștepte investiția pe POIM. Noua sursă de apă identificată de administrația de la Pucioasa este o investiție în valoare de 500.000 de euro iar primarul Constantin Ana i-a solicitat ministrulului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş să găsească urgent o altă sursă de finanțare, cum ar fi  Fondul de rezervă al Guvernului.

Vizita ministrului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş a continuat cu  o întâlnire de lucru  la sediul CJ Dâmbovița, la care au participat parlamentari, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, primari, conducerile următoarelor instituții: Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița, Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița, Sistemul de Gospodărire a Apelor Dâmbovița, Sistemul Hidrotehnic Independent Văcărești.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.